Набавката ќе оди преку COVAX механизмот за обезбедување глобален и рамномерен пристап до вакцини потврдени и регулирани од Светската здравствена организација (СЗО).

Владата одбори набавка на 800 илјади вакцини против Ковид -19

Засега може групирање – препораките на Комисијата бараат законски измени, смета Владата која не донесе одлука околу повторно...

Владо Марин / 14 октомври, 2020 8:06

Во омилените јадења на министрите спаѓа свинското каре, при тоа што ќе се набави повеќе од еден тон квалитетно месо од овој тип.

Владата ќе јаде свежо месо за 40.000 евра. Ќе се јаде бифтек, прасечко месо и свински ребра

Владата распишала оглас за набавка на над шест тони свежо месо во вредност од 2.400.000 денари или околу 40 000 евра. Посебно за владата...

Перо Милчин / 22 јануари, 2019 12:19

Директорот на дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, Стојан Славески со втор обид да купи џип вреден 20.000 евра за кој инсистира дека е најповолен за него

Славески со народни пари ќе купува џип вреден 20.000 евра

Директорот на Дирекцијата за безбедност на класифицирани информации, Стојан Славески, одлучил дека за да ги врши своите...

Мартин Попоски / 21 ноември, 2018 12:28

Со ова, за кафе и сокови, Град Скопје од почетокот на годината ќе има потрошено над 70.000 евра, пари на граѓаните на Скопје

Шилегов ќе потроши преку 20 илјади евра за сок

Град Скопје за набавка на сокови планира да потроши преку 20 илјади евра. На официјалната страница на системот за Јавни набавки има...

Мирко Бачиќ / 31 август, 2018 13:10

Рашкоски распиша набавка на кафе за Владата на Заев во вредност од 2.700.000 денари во време кога владини службеници немаат примено плата пет месеци

На кафе во Влада за 45.000 евра

Владата ќе потроши неверојатни 2.700.000 денари односно околу 45 илјади евра на кафе. На официјалната страница на системот за...

Мирко Бачиќ / 23 август, 2018 7:43