Иако филмот во Македонија како историски факт е цензуриран лично од премиерот Заев, истиот говори само вистина од и не толку далечната историја на Македонија

Филмот на Бојаџи со награда на филмскиот фестивал во Монтреал

Филмот „Ругање со Христос“, дебито на македонскиот режисер Јани Бојаџи, доби награда за иновативност на Филмскиот фестивал...

Мирко Бачиќ / 5 септември, 2018 7:41

Како победник на фестивалот, филмот автоматски е селектиран и влегува во трка на „World Film Fair” во Њу Јорк подоцна годинава

Македонски филм победник на филмски фестивал во Америка

Како победник на фестивалот, филмот автоматски е селектиран и влегува во трка на „World Film Fair” во Њу Јорк подоцна годинава. Македонскиот...

admin@magazin / 13 август, 2018 9:02

Иако во Македонија се промовира како квадрилатерална средба за Грција тоа е посета на Ципрас на Босна и Херцеговина

Во Мостар средба Заев – Ципрас

Во Мостар денес кон крајот на денот ќе се сретнат премиерите на Македонија – Грција – Црна Гора и Босна и Херцеговина. Официјално...

Мирко Бачиќ / 23 јули, 2018 9:49

Доброто не е добро, кога подобро се очекува

Sixt Macedonia на чело со Тони Илијоски со престижна награда во Германија

Sixt rent a  Македонија беше награден со  “Excellence in customer excitement “, што значи дека постигнавме највисоко ниво на квалитетна услуга...

Македонка Димкин / 1 јуни, 2018 22:10