Скопските обичаи од кои дел имале христијанска основа, а дел од нив биле поврзани со паганските верувања, најчесто биле исти како и сите останати од Македонија!

УТРЕ Е ПРОШТЕНИ ПОКЛАДИ ИЛИ ПРОЧКА: Прости ми, простено нека ти е и од мене и од Господ!

Утре е Прочка или Велики Поклади, празник меѓу народот познат и како Проштени Поклади, спаѓа во најголемите христијански...

Стојче Бушин / 29 февруари, 2020 20:43

Фестивалот трае до 29 јули и е поддржан од Општина Струмица и Агенцијата за филм.

Во Струмица почнува Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“!

Од утре во Амфитеатарот во Струмица ќе започне, четиринаесеттото издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест”. На...

Рејхан Бајрами / 25 јули, 2019 8:45

Исто така тој додава дека утрешната церемонија која се случува еднаш во животот, да се види со папата и да добијат благослов.

Хрватско семејство 15 дена се подготвува за папата: Ова еднаш во животот се случува

Многу верници утре ќе се поклонат на папата Франциск кој ќе ја оддржи литургија на плоштадот Македонија меѓу нив е и хрватското...

Весна Петровска / 6 мај, 2019 18:00

Шефот на Македонската дипломатија, кој очајно сака да стане Северна, Никола Димитров избран за маж со најдобар стил, министерот со констатација, подобро згоден - отколку паметен

Димитров: Подобро згоден, отколку паметен

Македонија го бираше својот маж на годината за 2018 година на настанот во организација на Friday.mk и агенцијата за организирање...

Мирко Бачиќ / 30 ноември, 2018 6:43

Во Скопје скандалозно а низ дипломатско конзуларните претставништва на Грција низ светот настанот на ОМД помина мирно и достоинствено

ОМД: Помен за жртвите од Грчката бруталност 1912 – 1913 година

11ти Август, по повикот на Обединета Македонска Дијаспора (ОМД), се одржа помен и едноминутен молк за жртвите од бруталноста...

admin@magazin / 12 август, 2018 16:34