Николоски додаде дека тој е член на ВМРО-ДПМНЕ уште од неговите студентски денови, а за партијата знае откако знае за себе благодарение на неговите родители кои што го вдахнаа со таа идеја.

Николоски: Ги поставуваме темелите за повеќе економија, а помалку корупција

„Почитувани делегати на 17-ти Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ, почитуван претседател на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р. Христијан Мицкоски, почитувани...

Сара Фемина / 12 декември, 2021 17:01

Тој додаде дека до пред гласањето Реџепи не кажал ниту еден збор против иницијативата за уривање на Владата.

Николоски објави 4 списоци со потписот на Кастриот

Кога се иницираше целата работа околу ново мнозинство, идејата на пратениците на БЕСА беше последни да се потпишат на списокот,...

Сара Фемина / 19 ноември, 2021 5:47

Состаноците на органите на партијата коинцидираат со историскиот датум 23 Октомври, Денот на ВМРО, односно Денот на Македонската револуционерна борба.

Николоски: Во местата каде немаме свои кандидати ќе ги поддржиме кандидатите кои се опозиција на власта

ИК на ВМРО-ДПМНЕ денес одржа седница на која се дискутираше актуелната ситуација во Македонија поврзана со изборите...

Перо Милчин / 23 октомври, 2021 15:35

Сметам дека е добро граѓаните да имаат избор, богатството на демократијата е што поголем избор и што повеќе кандидати.

Николоски: Глас за помала политичка партија од опозицијата која што нема да е дел од големата коалиција на ВМРО-ДПМНЕ е всушност глас за продолжување на власта на Заев

По прес конференцијата на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски беше запрашан како ВМРО-ДПМНЕ гледа на тоа...

Владо Марин / 21 август, 2021 14:07

Заклучно со 27-ми април, сите податоци од регистарот се доставени до надлежните институции за натамошно постапување и до банките, кои имаат клучна улога како субјекти кои преземаат мерки за спречување на перење пари и финансирање тероризам.

Николовски: 90 проценти од правните лица го пријавиле вистинскиот сопственик во законскиот рок

Вкупно 69.284 субјекти, односно близу 90% од правните субјектите, во рамки на законскиот рок, во Регистарот на вистински сопственици,...

Перо Милчин / 6 мај, 2021 6:49

Додаде дека е важно што со тоа ништо не се крие од граѓаните и тие ќе знаат кој функционер на каков работен ручек бил, за каква цел се потрошени парите, а ограничувањата важат за сите функционери почнувајќи од премиерот.

Николовски: 1.500 денари ќе смее да потроши министер за работен ручек

Заменик-претседателот на Владата задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо...

Перо Милчин / 15 април, 2021 22:19

Николоски се осврна и на катастрофалната состојба околу набавката на вакцини против КОВИД-19.

Николоски: Одморите на Николовски и Рашковски се исмевање во лицето на граѓаните кои се борат за живот

За интерпелацијата на Венко Филипче имаме поддршка од сите опозициски партии. Катастрофа е и она што го видовме или обид...

Рејхан Бајрами / 19 март, 2021 5:58

Со Македонија владее крими – коалиција.

Николоски: Криминалната коалиција Заев, Вице и Мијалков има договор за бегство од правдата, имаат 24 часа да го соочат бегалецот со правдата

Криминалната коалиција која што ја обзнанивме на 22 октомври 2018-та година, Зоран Заев, Вице Заев и Сашо Мијалков во текот на...

Рејхан Бајрами / 22 февруари, 2021 19:05