Одлуката е донесена откако вчера Националното координативно тело за инфективни болести, на кое присуствуваше и премиерот Душко Марковиќ, истакна дека епидемиолошката состојба во Црна Гора се консолидирала.

Црна Гора го одложи почетокот на учебната година

Министерството за образование на Црна Гора денеска го пролонгира почетокот на школската година и отворањето на градинките...

Владо Марин / 19 август, 2020 7:38

Ако не се почитуваат мерките и продолжат групирања по домови и подрумски простории, тогаш освен превентивни мерки ќе има и рестрикции како ограничување на движењето во ноќните часови.

Пановски: Училиштата требаше да се отворат на 15 август, а не да се одложува наставата

Не разбирам зошто и второ и трето одделение во училиште, ај за првачињата разбирам. Требаше и средношколците кои се прва година...

Владо Марин / 17 август, 2020 9:51

НА ПРИМЕР ОД ПРВО ДО ТРЕТО ИМАМЕ ГОЛЕМ БРОЈ УЧЕНИЦИ ВО ОДРЕДЕНИ ПАРАЛЕЛКИ, ТРЕБА ДА СЕ ПОДЕЛАТ НА ГРУПИ И ДА СЕ ПОЧИТУВААТ ПРОТОКОЛИТЕ КОИ ВЕЌЕ СЕ ПОДГОТВЕНИ ОД СТРАНА НА МОН.

Адеми за Телма: Се подготвуваме за комбиниран метод на настава

Министерството за образование и наука  во моментов ги собира податоците колку дадениот модел комбинирана настава со онлајн...

Владо Марин / 16 август, 2020 16:18

Ако новата учебна година почне на 1 септември, а сѐ уште немаме функционално Собрание, учениците ќе мора да се појават во училиштата затоа што во моментот Македонија нема законска можност за настава од далечина.

Адеми: Консултациите продолжуваат, важно ни е и здравјето на децата, но и квалитетот на образованието

На денешниот состанок со Комисијата за заразни болести не е донесена конечна одлука како ќе се одвива наставата од 1 септември. Ако...

Владо Марин / 12 август, 2020 14:54

Од Комисијата за заразни болести, велат дека претставниците од МОН дошле со конкретни предлози, но се уште е рано за да се каже како ќе биде организирана наставата.

Една недела во училиште, една недела онлајн- се бара модел за почетокот на учебната година!

Се бара модел по кој најбезбедно ќе почне новата учебна година. На нешто повеќе од еден месец надлежните почнаа да кројат...

Катерина Крстиќ / 28 јули, 2020 13:56

Интернет страниците на министерствата уште од вчера вечерта се нефункционални, сликата со пораката ја нема, но сепак не можат да се отворат. Од министерствата велат дека нападите се пријавени во полиција, а од МВР соопштија дека работеле на случајот.

Хакирани веб страниците на министерството за здравство и министерството за образование

Хакирани веб станиците на министерствата за здравство и образование и наука. Пак ние. Овој пат најбедното министерство е...

Владо Марин / 24 јули, 2020 16:21

Уписот на учениците во прво одделение за учебната 2020/2021 ќе се реализира во јуни, а се уредува уписот во институциите за високо образование.

АДЕМИ: Учебната година ќе заврши без државна матура и завршен испит!

Оваа учебна година нема да има државна матура, како и школската матура и завршниот испит за тригодишни и четиригодишни средни...

Рејхан Бајрами / 30 април, 2020 21:16

На вчерашната презентација на новата програма на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски истакна дека фокусот ќе биде ставен на образованието.

МИЦКОСКИ РАЗОЧАРАН: Образованието мора да биде фокус на новата влада

На вчерашната презентација на новата програма и мерки кои се планира да ги преземе ВМРО-ДПМНЕ доколку ја добие довербата...

Магдалена Стојмановиќ / 5 март, 2020 9:11