Партискиот реваншизам во општина Гостивар, каде градоначалник е "омилениот" министер на Заев, Таравари, предизвика колапс на образовниот систем и неговата функционалност

Образованието во Гостивар две години жртва на партиски реваншизам

Влажни ѕидови, покрив кој прокиснува, дотраен објект кој речиси половина век не е саниран. Во вакви услови учат над 1.000 ученици...

Мирко Бачиќ / 12 октомври, 2018 13:23

Укинувањето на Екстерното беше бонусот што актуелната влада со гордост го најави и го спроведе, дали сега се кае што воведува „Национално„?

Заменикот Министер Атанасов: резултатите нема да влијаат врз успехот?

Работна група во Министерството за образование и наука (МОН) периодов на големо работи на подготовка на нов вид тестирање...

Македонка Димкин / 9 септември, 2018 22:14

Македонија веќе трета година по ред не е на листата 1.000 најдобри Универзитети во светот иако претходно не беше така

Македонските универзитети и годинава ги нема на Шангајската листа

Македонските универзитети и годинава не се рангирани на Шангајската листа на најдобри универзитети во светот. На листата...

Мирко Бачиќ / 15 август, 2018 9:59

за второто пријавување слободни се вкупно 24 086 места, од кои за гимназиско образование 6 068 и за стручно образование 17 900 места

Утре второ пријавување во средните училишта

Во јавните средни училишта утре ќе се спроведе второ пријавување во јунскиот рок за запишување ученици во средно образование...

admin@magazin / 27 јуни, 2018 13:20