„Дали знаевте дека ОБСЕ е најголемата безбедносна организација во светот со 57 држави кои претставуваат 1,3 милијарди луѓе на три континенти.

Османи: Македонија ќе го преземе претседавањето со ОБСЕ од 1 јануари!

Османи: Македонија ќе го преземе претседавањето со ОБСЕ од 1 јануари! Министерот за надворешни работи Бујар Османи на својот...

Катерина Крстиќ / 23 август, 2022 5:59

Се надеваме дека овој саморегулаторен инструмент ќе ги мотивира онлајн медиумите да ги опфатат вредностите на професионалното и одговорното новинарство во својата работа“, рече Тунева.

Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Советот за етика во медиумите ги објавија првите Насоки за етичко известување на онлајн медиумите во Македонија

Со цел да се подобрат професионалните стандарди на онлајн медиумите, Мисијата на ОБСЕ во Скопје го поддржа Советот за етика...

admin@magazin / 7 март, 2021 9:41

Случајот со инспекторот Ѓорѓи Илиевски е најсвеж пример на селективна правда

Наместо во обвинителство, граѓаните се жалат во странските амбасади

Македонија подолго време се соочува со проблемот на недоверба во институциите на системот, а многу граѓани спасот го бараат...

Данаил Михајловски / 26 јули, 2019 10:31

Европската Унија, ги повикува граѓаните да го искористат своето гласачко право

ЕУ повикува на излезност во вториот круг од изборите

Портпаролката на ЕУ Маја Коцијанчич, изјави дека, според извештајот на набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, „фундаменталните...

admin@magazin / 23 април, 2019 8:42

ОБСЕ го следи изборниот процес со 250 набљудувачи распоредени низ целата земја

Мауборн: Изборниот процес досега се одвива без проблеми

ОБСЕ го следи изборниот процес со 250 набљудувачи распоредени низ целата земја, а процесот досега се одвива без проблеми, информира...

admin@magazin / 21 април, 2019 11:16

Амбасадорот на Русија во ОБСЕ најави "офанзива" пред Советот за безбедност против Преспанскиот договор, дури и ако тој биде насилно имплементиран во Македонија

Преспанскиот договор ќе оди на ревизија пред СБ на ОН

Рускиот амбасадор во ОБСЕ Александар Лукашевич со серија твитови ги коментира политичките случувања во Македонија и го...

Мартин Попоски / 27 ноември, 2018 11:48