Станбената зграда е изградена по Програмата за изградба и одржување на станови сопственост на Република Македонија во општина Струмица, а согласно рамковниот договор за заем склучен меѓу Банката за развој при Советот на Европа и Република Македонија.

Оглас за распределба на 37 социјални станови во Струмица

Министерството за транспорт и врски објави оглас за распределба на 37 социјални станови во општина Струмица во станбенa зградa...

Мирко Бачиќ / 26 април, 2021 18:53

Во Поликлиниката Шуто Оризари работат и Приватни здравствени ординации, концесионери кои имаат 25.000 илјади пациенти.

На шест огласи за издавање на ординации во Шуто Оризари не се пријавил ниту еден лекар

Министерството за здравство информира дека за Поликлиниката во населбата Шуто Оризари, која работи во склоп на Здравствениот...

Перо Милчин / 25 март, 2021 18:44

Оваа година Град Скопје има предвидено 2 милиона денари за оваа мерка, или вкупно средства за доделување на околу 1660 субвенции, а досега се пристигнати само 470 барања.

ВО ПОНЕДЕЛНИК ЗАВРШУВА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ

ВО ПОНЕДЕЛНИК ЗАВРШУВА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ! Град Скопје ги потсетува граѓаните дека викендов можат...

Владо Марин / 28 ноември, 2020 11:38

Мотивот на овој Конкурс е препознавањето на местата и луѓето во Скопје од интимениот агол на секој автор, односно прикажување на градот од различни аспекти кои може, но не мора да вклучуваат архитектонски обележја.

Skopje Photo Week објавува Конкурс за избор на најдобра фотографија на тема „Скопје од мој алтернативен агол

Skopje Photo Week објавува Конкурс за избор на најдобра фотографија на тема „Скопје од мој алтернативен агол“. Мотивот на овој Конкурс...

Сара Фемина / 11 ноември, 2020 12:15

Врз основа на член 22 став 8 од Законот за вработените во јавниот сектор („Службен весник на Република Македонија“, 6р. 27/14, бр. 199/1 4, 27/16, 55/18 и 198/18), a во согласност со член 22 и 23 од Законот за работни односи, („Служ6ен весник на Република Македонија“ бр. 62/2005, 106/2008, 161/2008, 114/2009, 150/2009, 50/10, 52/10, 124/10, 47/11, 11/12, 39/12, 13/13, 25/13, 170/13, 187/13, 1 13/14, 20/15, 33/15, 72/15, 129/15, 27/16, 134/1 6 и 120/2018) и Правилникот за систематизација на работните места во Кабинетот на Претседателот на Република Македонија бр. 08448/3 од 3 1. 3. 2015 година, бр, 08448′ 6 од 2 1 20 1 5 година, бр. 08448/9 од 25. 1 1 .201 5 година, бр. 04544/ 1 од 29. 5. 20 17 година, бр. 041 1 58/ 1 од 1 6. 1 1 .201 7 година, бр. 04220/2 од 16. 2. 201 8, бр. 04220/4од 10. 5. 2018 година и 04 1 255/2 од 21. 1 1. 2018 година, Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија објавува:

Стево Пендаровски вработува: Плата од 30.000 до 50.000 денари

Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски објави јавен оглас за избор на тројца посебни советници, чијашто основната...

Весна Петровска / 4 јуни, 2019 18:30

Владата на Македонија, преку министерството за одбрана, продолжува со нови, пред референдумски огласи за вработувања

Уште еден конкурс на Владата, овој пат за обука на воени пилоти

Министерството за одбрана и Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ објавија конкурс за запишување на осум слушатели...

Мирко Бачиќ / 4 септември, 2018 9:39

Дали е итно да се вработат 34 извршители во ЦР или огласот има некоја друга "намена и цел"

Централен регистар вработува 34 извршители на сред лето?!

Централен регистар на Република Македонија на сред лето во шпицот на годишните одмори објави оглас за вработување на 34 извршители. Како...

Мирко Бачиќ / 9 август, 2018 10:13