Според вработената на Онкологија, пофлагрантно се кршат прават на пациентите во ноќната смена, а скапите терапии за рак, според неа, се даваат со вкрстен потпис на директорот, специјалистот и главните медицински сестри. Таа вели дека ги пријавува овие неправилности од сочувство кон пациентите кои страдаат.

На Онкологија се препродаваат лекови, тврди вработена на клиниката

Жена вработена на Клиниката за радиотерапија и онкологија во изјава за „Алсат“ сведочи дека пациентите биле манипулирани...

Сара Петреска / 3 ноември, 2022 6:04

Од Општина Центар наведоа дека со најголеми желби за побрзо оздравување, Богдановиќ и Ангелов, се дружеле и разговарале со дечињата.

Дедо Мраз им донесе новогодишни пакетчиња на дечињата на Клиниките за детски болести и за онкологија

Со помош на Дедо Мраз од Тимот за спасување на планина на Црвен крст на Град Скопје, кој со јаже се спушти по фасадата на Клиниката...

admin@magazin / 20 декември, 2018 19:45