Активностите се дел од овогодинешната Програма за заштита на животната средина и природата и се финансирани од буџетот на Општина Охрид.

ЗАПОЧНАА АКТИВНОСТИ ЗА САНАЦИЈА И РЕВИТАЛИЗАЦИЈА НА ЧИНАРОТ

Започнаа предвидените работни активности за санација и ревитализација на единечното дрво – Чинар (Platanus orientalis) лоцирано...

Рејхан Бајрами / 1 декември, 2020 9:48

Заинтересираните граѓани може да се јават на телефонскиот број 071 395 395 и да договорат бесплатно подигање на органскиот отпад. Оваа кампања годинава ќе го опфати целиот Скопскиот плански регион.

НЕ ГИ ПАЛЕТЕ СТРНИШТАТА – ГРАД СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО ПОДИГА ОСТАТОЦИ ОД БЕРБА

Продолжува кампањата за бесплатно собирање на остатоците од берба за да се спречи палењето на стрништата, а со тоа да се заштити...

Владо Марин / 29 август, 2020 9:55

Од вкупно 98 институции во кои се мерела активна транспарентност, Општина Охрид е рангирана на 20 место на листата на многу добро оценети институции.

Општина Охрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион на Република Македонија

Општина Охрид е најтранспарентна општина во Југозападниот регион на Република Македонија врз основа на Индексот на активна...

Владо Марин / 20 јуни, 2020 19:14

Според првичните информации, тие на нелегален начин присвоиле земјиште во државна сопственост а потоа истото и го легализирале за потребите на тениското спортско здружение Љуботен во време кога негов претседател бил членот на Судски совет, Теофиловски.

Се бара член на Судски совет – Петмина приведени во Општина Тетово

Член на Судскиот совет осомничен за злопупотреба на службената положба. 5 лица вработени како  службеници од општина Тетово...

Весна Петровска / 30 декември, 2019 11:46

Луксузирањето со пари од граѓаните се случува кога сметката на општината е блокирана и Струга должи 4 милиони евра.

Мерко под лупа на антикорупциска: Ќе биде кривично гонет поради трошење на државни средства од Општина Струга!

Антикорупциската комисија ќе поднесе иницијатива за кривично гонење на градоначалникот на Струга Рамиз Мерко за да се утврди...

Рејхан Бајрами / 2 ноември, 2019 9:05

Министерот смета дека претходната власт подобро да не почнувала вакви автопатишта.

Сугарески: „ВМРО-ДПМНЕ ископале дупка, велат гасовод направиле, патиштата не се чепнати од времето на ТИТО„

„Одговорно тврдам дека ова е невиден нонсенс во градежништвото, ваков пример не постои, посебно со автопатот Кичево Охрид....

Рејхан Бајрами / 29 август, 2019 7:41

Дали и општина Карпош била во мрежата на Боки 13 ?

Општина Карпош призна дека потпишале Меморандум за соработка со Боки 13 !

  Во Општина Карпош не е отворен ниту еден предмет, а не е издадено ни одобрение за градење, ниту било каков друг правен...

Узунов Бобан / 1 август, 2019 14:19

Во Охрид законот важи за сите, освен за оние кои се дел од власта. На стариот пат Охрид – Струга (ул. Гоце Делчев бб.), на помалку од 50 метри од езерото, никнува огромна бетонска база

Советникот од ДУИ Нефи Усеини Џабе доаѓате, кај чинарот ќе се гради. Договорено е со Зоран Заев и Костадин Георгиевски. 

Во Охрид законот важи за сите, освен за оние кои се дел од власта. На стариот пат Охрид – Струга (ул. Гоце Делчев бб.), на помалку...

admin@magazin / 30 април, 2019 9:32