Набавенот јаглен се носи од рудник во Берово и рудник од Косово и се испорачува со дневна динамика утврдена во договорот со економскиот оператор.

ТЕЧЕ ИСПОРАКАТА НА НАБАВЕН ЈАГЛЕН ВО РЕК ОСЛОМЕЈ

ТЕЧЕ ИСПОРАКАТА НА НАБАВЕН ЈАГЛЕН ВО РЕК ОСЛОМЕЈ ВО РЕК Осломеј тече испораката на 130-те илјади тони јаглен наменети за производство...

admin@magazin / 17 декември, 2021 20:36

Според ЕСМ, ќе следат и други кадровски промени во комбинатите, за да се подобри производството.

Поранешниот хармоникаш на Три Бенд стана директор на РЕК Битола

Пеце Матевски, хармоникаш и досегашен директор на Термоелектрана е назначен за в.д. директор на РЕК Битола, откако беше разрешен...

Рејхан Бајрами / 24 ноември, 2021 15:54

Изградбата на Фотонапонската електрана„Осломеј“, е почеток на иницијативата со која значително ќе се зголеми производството на електрична енергија од обновливи извори, особено од сонцето, и првите киловати електрична енергија од фотоволтаичната електрана од 10 мегавати, инсталирана на површина на сегашната Термоелектрана „Осломеј“, се очекуваат да протечат во наредните неколку месеци.

Заев: ФЕЦ „Осломеј“ ќе биде запаметена како прва енергетска транзиција на електрана на јаглен во капацитет за чиста енергија во регионот

Претседателот на Владата на Зоран Заев, во придружба на раководството на „Електрани на Македонија“ (ЕСМ), ја посети локацијата...

Перо Милчин / 16 октомври, 2021 12:07

Атилла Учкардеш, сопственик на Фортис енержи електрик - Турција и Константин Василев Ненов, управител на фирма ОСМ Солар-Скопје во своите обраќања искажаа задоволство од транспарентната постапка за избор на компанија инвеститор за фотонапонска електрана. Ненов потенцираше дека постигнатите резултати се пример во Југоисточна Европа.

Заев: Се реализира една од најголемите инвестиции во енергетиката, 70 милиони евра за изградба на фотонапонска електрана во Осломеј

„Ми претставува голема чест и задоволство што денес и официјално се потпишуваат договорите за изградба на фотонапонска...

Перо Милчин / 17 јуни, 2021 7:09

Постепено го менуваме производството на електрична енергија од јаглен со производство на електрична енергија од обновливи извори!

Избрани најдобрите понудувачи за изградба на фотонапонски електрани во Осломеј

Премиерот Зоран Заев на својот фејсбук профил објави дека земјава постепено го менува производството на електрична енергија...

Перо Милчин / 24 април, 2021 11:23

Он лајн состанокот се водеше од дирекцијата на АД ЕСМ, со претставници на ЕСМ, Владата и на консултантот AF-Consult.

ПОВЕЌЕ ОД 40 ФИРМИ ОД СВЕТОТ И КАЈ НАС ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТО ЗА ФОТОНАПОНСКА ЕЛЕКТРАНА ВО ОСЛОМЕЈ

АД ЕСМ ги продолжува проектите и во услови на ковид пандемија. Во врска со проектот ЈПП ФЕ Осломеј беше организирана он лајн...

Владо Марин / 26 септември, 2020 18:50

Ја посети локацијата на која што треба да биде изградена фотоволтаичната централа, прва во сопственост на АД ЕСМ.

СЕ ГРАДИ ФОТОВОЛТАИЧНАТА ЦЕНТРАЛА ВО РЕК ОСЛОМЕЈ

Генералниот директор на АД ЕСМ Васко Ковачевски, оствари работна посета на РЕК Осломеј, Кичево. Ја посети локацијата на која...

Владо Марин / 27 август, 2020 18:58

Во моментот на несреќата, работникот беше ангажиран на извршување на редовни работни активности!

Загина работник во рудникот Суводол во РЕК Битола

Утрово преку соопштение до медиумите ЕСМ соопшти дека 60 годишен работник во рудникот Суводол го загуби животот. Со длабоко...

Владо Марин / 20 август, 2020 12:11