Грција ќе ги отвори своите граници за туристите на 15-ти јуни.

ПОЛЕСНО ДО ГРЧКИТЕ ОСТРОВИ: Од 1 јуни пониски цени на билети за траектите- од 15 јуни се отвораат границите!

Од 1-ви јуни, Грција ќе ги намали цените на билетите за траектите кои возат на островите, со намалување на даноците на продажба...

Сара Фемина / 30 мај, 2020 18:00

Островите се целосно исчезнати под вода а тоа се должи на зголемувањето на нивото на морето предизвикано од глобалното затоплување.

Два острови во Индонезија целосно исчезнаа поради глобалното затоплување

Поради глобалното затоплување исчезнаа два ненаселени острови во Индонезија. Станува збор за „Бетските и Гундулските островикои...

Катерина Крстиќ / 16 јануари, 2020 9:28

Угаранот е причина за огромни мерки на претпазливост на над 10 поголеми грчки острови, туристички атракции, но и главен виновник за стопирање на поморскиот сообраќај

Ураган доаѓа кон Грција: Училиштата не работат, траектите не сообраќаат

Над Јонското море се развива циклон кој наликува на тропска бура, која до сабота би можела да се претвори во најсилниот забележан...

Мирко Бачиќ / 27 септември, 2018 15:13

Поради генерален штрајк на грчките траектни превозници, над 180.000 туристи се блокирани по грчките острови, меѓу кои и Миконос, Санторини и Крит

Над 180.000 туристи блокирани по грчките острови

Илјадници патници вчера и денес останаа блокирани на грчките острови поради штрајкот на пристанишните работници кои бараат...

Мирко Бачиќ / 4 септември, 2018 6:35