И покрај убавото време општ впечаток е дека Охрид е празен и освен групите кои највероватно се закажани од порано нема други туристи.

Дали странците го одбегнуваат Охрид?

И покрај убавото време општ впечаток е дека Охрид е празен и освен групите кои највероватно се закажани од порано, нема други...

Македонка Димкин / 8 јуни, 2018 15:41

Во центарот на Охрид веќе неколку часови на сред кружен тек се паркирани две лукзусни возила од кои едниот сличен мерцедес на “Тенкот”!

КОЈ ТОА СМЕЕ НЕПРОПИСНО ДА ПАРКИРА ЛУКСУЗЕН МЕРЦЕДЕС ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД?

Денес претпладне ни пристигнаа неколку фотографии од наши читатели каде тие се жалат на селекцијата врз возачката култура...

Македонка Димкин / 11:50

Првото слетување од Варшава на аеродромот „Св. Апостол Павле“ е предвидено за попладне во 16:20 часот.

Во Охрид од денеска, авиолинија на релација Варшава – Охрид

Нова Авиолинија на релацијата Варшава – Охрид се воведува од денеска, во организација на тур-операторот „Rainbow“. Првото слетување...

Македонка Димкин / 4 јуни, 2018 9:59

Дека нешто се работи покажува и фактот дека иако е Недела, се работи под полна пареа на магистралниот пат Стража - Кичево.

Се асфалтира магистралниот пат Стража – Кичево

Дека нешто се работи покажува и фактот дека иско е Недела, се работи под полна пареа на магистралниот пат Страѓа – Килево.  Иако...

Македонка Димкин / 3 јуни, 2018 14:32

Охриѓани минатата година стравуваа од земјотреси , оваа година се борат со надојдената вода

Водата им дојде до гуша

Граѓаните и угостителите од Охрид реагираат на продолжениот висок водостој на Охридско Езеро и тврдат дека несовесното...

Македонка Димкин / 30 мај, 2018 16:20

Ради е родена во Хрватска живее и работи во Швајцарија а е заљубена во Охрид!
Таа неодамна се пофали со прекрасните слики од нејзиниот престој во Охрид на нејзиниот Инстаграм профил. Таа е инаку косметички стајлист и се грижи за убавината на понежниот пол.

Родена во Хрватска а заљубена во Македонија

Кога пристигнав првпат во Охрид не бев свесна во каква убавина доагам. Се секавам беше Есен, по денски убаво сончево а навечер...

admin@magazin / 25 мај, 2018 11:41