Слично постапија туроператори од Белгија, Турција и други земји поради што очекувањата за шпицот на сезоната се далеку поскромни од предвиденото.

„Корендон“ ги откажа аранжманите за летната туристичка сезона во Охрид

Пандемијата предизвикана од вирусот Ковид 19 се уште силно се одразува на туризмот. Охрид кој по извонредната 2019 година и...

Владо Марин / 12 јули, 2021 6:37

Тој посочи дека услугите на ЈЗУ Специјална болница за ортопедија и трауматологија „Св. Еразмо” – Охрид, како и на нејзиниот високо квалитетен и соодветно обучен кадар, веќе долг период стојат на располагање на целиот југозападен регион и пошироко.

Милевски: Реновираната болница Св. Еразмо во Охрид станува Центар за здравствен туризам

Реновирана и со нова опрема, по долги години, специјалната болница за ортопедија и трауматологија Св. Еразмо во Охрид прераснува...

Владо Марин / 8 јули, 2021 21:10

За Марко македонската јавност дозна пред три години, кога на 12 годишна возраст и покрај здравствените проблеми (некроза на ногата) успеа да го преплива Охридското езеро.

Златното момче Марко Пејчиновски денеска го преплива Охридското езеро во чест на Свети Наум Охридски

ГОЛЕМИОТ ХЕРОЈ – МАРКО ПЕЈЧИНОВСКИ Златното момче денеска го преплива Охридското езеро во чест на Свети Наум Охридски,...

Владо Марин / 3 јули, 2021 17:19

„На море во Грција, ниту еден паркинг на плажите не се наплаќа. За овие пари, две пива ќе се напијам. Ќе одам пешки, 200 денари не им давам“, искоментира еден скопјанец.

200 денари влез на плажа во Охрид, туристите лути: Ќе одам пеш, пари не им давам

Двеста денари чини влезот и паркингот на популарниот охридски камп „Љубаништа“. Минатата година и години наназад, паркингот...

Владо Марин / 27 јуни, 2021 14:22

Во Охрид ќе се одржи конференција по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“.

Конференцијата по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“ во Охрид

Конференцијата по повод усвојување на „Регионалниот патоказ за борба против корупција и нелегални финансии“ во Охрид! Во...

Владо Марин / 25 јуни, 2021 12:43

Во текот на летната сезона на Аеродромот Св. Апостол Павле се очекуваат по два лета неделно од Полска, кои повторно ќе го поврзуваат Охрид со двата полски града по воздушна линија!

Полските туристи се враќаат на Охридското езеро

Со авион на полската авиокомпанија ЛОТ, кој доцна попладнево од Катовице слета на Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид, полските...

Владо Марин / 20 јуни, 2021 22:16

Според јавниот повик кој денеска е објавен на веб-страната на Министерството за економија оваа година за реализација на оваа мерка се предвидени 15 милиони денари.

Ваучери од 12.000 денари за летување во домашните хотели – објавен јавниот повик за организиран одмор на работници со ниски приходи

Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за реализација на мерката- организиран одмор на работници со...

Рејхан Бајрами / 10 јуни, 2021 7:59