Култното кафуле „Mezzo forte“ и денес живее во сеќавањето на Охриѓани а посебно кај Игор Кичеец братот ма Сашо

Охрид се сеќава на Сашо Кичеец и легендарното „Mezzo forte“

Денеска, 5 јули, се навршуваат десет години од смртта на Сашо Кичеец, познат адвокат, легендарен охридски угостител и еден...

Македонка Димкин / 5 јули, 2018 21:26

Тие заедно со членови на збратимените мотоциклистички клубови од повеќе словенски држави во рамки на настанот наречен „Словенски свет“ денеска пристигнаа во Охрид

“Ноќните волци” на Путин, во посета на Охрид

Популаризација на културите на православните народи од Европа и збратимување на словенските народи, е целта на мисијата...

admin@magazin / 3 јули, 2018 14:00

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 јуни.

Денеска е Св. Еразмо Охридски, светецот со силен култ во Охридско

Поради неговата мисионерска дејност и големите заслуги за ширењето на христијанството свети Еразмо во нашиве краишта бил...

Македонка Димкин / 15 јуни, 2018 14:24

И покрај убавото време општ впечаток е дека Охрид е празен и освен групите кои највероватно се закажани од порано нема други туристи.

Дали странците го одбегнуваат Охрид?

И покрај убавото време општ впечаток е дека Охрид е празен и освен групите кои највероватно се закажани од порано, нема други...

Македонка Димкин / 8 јуни, 2018 15:41

Во центарот на Охрид веќе неколку часови на сред кружен тек се паркирани две лукзусни возила од кои едниот сличен мерцедес на “Тенкот”!

КОЈ ТОА СМЕЕ НЕПРОПИСНО ДА ПАРКИРА ЛУКСУЗЕН МЕРЦЕДЕС ВО ЦЕНТАРОТ НА ОХРИД?

Денес претпладне ни пристигнаа неколку фотографии од наши читатели каде тие се жалат на селекцијата врз возачката култура...

Македонка Димкин / 11:50

Првото слетување од Варшава на аеродромот „Св. Апостол Павле“ е предвидено за попладне во 16:20 часот.

Во Охрид од денеска, авиолинија на релација Варшава – Охрид

Нова Авиолинија на релацијата Варшава – Охрид се воведува од денеска, во организација на тур-операторот „Rainbow“. Првото слетување...

Македонка Димкин / 4 јуни, 2018 9:59

Дека нешто се работи покажува и фактот дека иако е Недела, се работи под полна пареа на магистралниот пат Стража - Кичево.

Се асфалтира магистралниот пат Стража – Кичево

Дека нешто се работи покажува и фактот дека иско е Недела, се работи под полна пареа на магистралниот пат Страѓа – Килево.  Иако...

Македонка Димкин / 3 јуни, 2018 14:32