Марко го минува Пештани и плива кон првата цел од соло маратонот Св. Наум..

Марко плива кон Св. Наум- малиот херој се бори со ветрот и бранот

Младиот тринаесет годишен херој од Охрид Марко Пејчиновски веќе ги исплива првите 8 километри Марко за 2 часа и 49 минути,...

Катерина Крстиќ / 27 август, 2019 22:11

Во неизвесна трка до самиот крај, тој успеа да го победи македонскиот пливач Евгениј Поп Ацев, кој, пак се искачи на првото место во генералниот пласман.

Французинот Аксел Рејмонд победник на ОХРИДСКИОТ МАРАТОН!

Аксел Рејмонд од Франција, актуелниот светски првак, е победник на Охридскиот маратон кој се одржа денеска. Аксел Рејмонд...

Сара Фемина / 24 август, 2019 19:22