Тој додаде дека пред точно две недели, по препорака на Комисијата за заразни болести, Владата донесе одлука за делумно затворање на угостителските објекти, заради заштита на здравјето на граѓаните и спречување на ширење на вирусот.

Презентиран шестиот пакет на економски мерки: Таргетирана поддршка од 17,8 милиони евра за 10.000 фирми и 60.000 вработени

Шестиот пакет на мерки, усвоен на денешната 66-та седница, опфаќа седум мерки со кои се таргетирани најпогодените сектори...

Рејхан Бајрами / 21 април, 2021 6:26

На вчерашната редовна 28 седница на Владата донесена беше одлука дополнителниот сет на мерки во вкупен износ изнесува 488.803.928,00 денари, односно околу 8 милиони евра.

Дополнет 4-от пакет за поддршка во справувањето со последиците од КОВИД-19 кризата

Дополнет пакетот 4 за поддршка во справувањето со последиците од КОВИД-19 кризата. На вчерашната редовна 28 седница на Владата...

Мирко Бачиќ / 12 декември, 2020 11:52

Тој посочи дека првата мерка е поддршка за исплата на плати која продолжува да важи и за последниот квартал од годината, односно за месеците октомври, ноември и декември.

Усвоен четвртиот пакет антикризни мерки: Тежи 470 милиони евра!

Владата денеска го усвои четвртиот пакет антикризни мерки, кои на пресконференција ги образложи премиерот Зоран Заев! Четвртиот...

Владо Марин / 27 септември, 2020 14:30

Развојната банка пласираше и кредитна линија КОВИД-2 во износ од 8 милиони евра, кои се одобрени за 639 домашни компании во кои работат 11.325 лица.

Владата го подготвува четвртиот пакет антикризни мерки за граѓаните и компаниите, досега, со бескаматни кредити се помогнати 1300 фирми со речиси 17.000 вработени

Владата предводена од СДСМ, во првите недели од избувнувањето на пандемијата со коронавирусот, реагираше веднаш со суштински...

Владо Марин / 10:34

Првиот столб се платежни картички во вредност од 9.000 денари, кои ќе може да ги добијат околу 100 илјади граѓани.

Трет пакет мерки од владата: 355 милиони евра за 730.000 лица

Невработените, младите, студентите, социјално загрозените лица, земјоделците, како и лицата од јавниот здравствен сектор...

Владо Марин / 19 мај, 2020 17:12