Поранешниот албански премиер и министер за дијаспора, Пандели Мајко, со став дека на Косово треба да им е јасно дека "професија на Србија е да предизвикува дестабилизација"

Мајко: Корекција на границите е желба на Србија за да предизвика тензии

Поранешниот албански премиер со став дека идејата за размена на територии е српска а не на косовските власти. Албанскиот...

Мирко Бачиќ / 2 октомври, 2018 7:37

Министерот за дијаспора на Албанија во изјава која го провоцира официјален Белград

Мајко: Од 1 јануари нема да има границата меѓу Косово и Албанија

Албанскиот министер за дијаспора Пандели Мајко им порача на граѓаните на Косово дека од 1 јануари 2019 година меѓу Косово и...

Мирко Бачиќ / 2 август, 2018 13:45