Зоран Заев мора да знае дека по промената на власта ќе има детална истрага каде, како и за што биле трошени парите на граѓаните, кои треба да се враќаат во следните 10, 15 или 20 години.

Заев најавува ново задолжување од 700 милиони евра, јавниот долг ќе надмине 7 милијарди

Владата најавува ново задолжување преку еврообврзница од 700 милиони евра. Овие пари власта ќе ги позајми пред изборите со...

Перо Милчин / 3 март, 2021 10:19

Секоја сериозна институција, организација има потреба од теренски истражувања на јавното мислење.

ЗАВРШИ ВРЕМЕТО НА МАТНИ ЗДЕЛКИ И УРБАНА МАФИЈА

Нема ништо скандалозно и сомнително во договорите за консултантски услуги за оценка на успешноста на реализацијата на програмските...

Стојче Бушин / 19 јануари, 2021 7:18

Силниот земјотрес што погоди делови од Хрватска сите не растажи. Природните катастрофи се непредвидливи и оставаат несогледиви последици.

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: 100.000 евра помош за пријателска Хрватска

На седница на Владата денес донесовме одлука да испратиме 100.000 евра помош за пријателска Хрватска, објави министерката Радмила...

Мирко Бачиќ / 29 декември, 2020 18:08

Одговорот на последиците од пандемијата во земјата беше брз и значаен во поддршката на претпријатијата и вработените во најпогодените дејности и на ранливите категории на население.

ЗАЕВ: Со буџетот за 2021 ќе закрепнат одредени дејности во Македонија

Мнозинството во Собранието го изгласа Буџетот за 2021 година што го предложи Владата, буџет којшто е насочен кон исполнување...

Перо Милчин / 22 декември, 2020 9:48

Тој вели дека има само неколку вистински пријатели од јавната сцена кои може да се избројат на прстите од едната рака.

3.000 € ВО МЕСЕЦОТ ДОСТА Е ЗА МОИТЕ ПОТРЕБИ: Мирослав Илиќ откри колку пари му се потребни за убав живот!

Пејачот Мирослав Илиќ често се опишува себеси како тешка, но скромна личност. Тој во повеќе наврати јавно истакна дека не...

Стојче Бушин / 18 декември, 2020 5:11

На вчерашната редовна 28 седница на Владата донесена беше одлука дополнителниот сет на мерки во вкупен износ изнесува 488.803.928,00 денари, односно околу 8 милиони евра.

Дополнет 4-от пакет за поддршка во справувањето со последиците од КОВИД-19 кризата

Дополнет пакетот 4 за поддршка во справувањето со последиците од КОВИД-19 кризата. На вчерашната редовна 28 седница на Владата...

Мирко Бачиќ / 12 декември, 2020 11:52

Закрепнување на домашната економија се очекува во 2022 година. Овие проекции на Централната банка се совпаѓаат со проекциите на меѓународните финансиски институции.

Македонска економија и официјално во рецесија

Македонската економија ќе ја заврши годината со пад на БДП од 4,9 проценти. По продолженото влијание на пандемијата со Ковид...

Перо Милчин / 7 декември, 2020 15:42

За работодавцачите кои нема да дадат К-15 или пак ќе го побараат назад од вработените, следат гпарични казни до 4.000 евра.

Работодавачите мора да исплатат К-15, годинава минималниот износ е над 10.000

До крајот на 2020, вработените и во приватниот сектор, ќе добијат К-15, односно регресо за годишен одмор, а минималниот износ...

Стојче Бушин / 2 декември, 2020 19:31