Секој пратеник ќе има на располагање до 680.000 денари за промоција на својот став за референдумот за промена на името

По 11 илјади евра за секој пратеник кој ќе сака да учествува во референдумската кампања

Речиси 11 илјади евра ќе има на располагање секој пратеник во Собранието кој сака да води кампања за референдумот. Без разлика...

Мирко Бачиќ / 24 август, 2018 8:40

Иако ги обвини своите претходници актуелниот градоначалник троши рекордни 50.000 евра годишно за медиумска реклама

Охрид “фрли” 26 милиони денари за купување медиумско внимание

Општина Охрид фрлила 26.044.819 денари или нешто повеќе од 423 000 евра народни париза соработка со медиуми во периодот од блокирањето...

Мартин Попоски / 23 август, 2018 13:16

За Собранието 1.3 милиони евра затоа што независно од него Владата сама ќе си води своја информативна кампања со пари за кои не се знае ништо сем дека ќе бидат од Буџетот на РМ

За Собранието 1.3 милиони евра Владата не открива колку таа ќе троши за пропаганда?

Владата ја објави сумата која успеала да ја собере од министерствата и државните органи за пропаганда за промоција на Референдумот...

Мирко Бачиќ / 22 август, 2018 19:02

Владата на СДСМ и ДУИ собра енормно голема сума пари за Референдумот за промена на име а во исто време не задолжи и огласи стотици времени работни места

Владата ги прибира парите кои Собранието ќе ги распоредува

Додека Владата се уште го крои финансискиот план за кампањата за престојниот референдум  дел од министерствата веќе информираа...

Мирко Бачиќ / 21 август, 2018 10:28

Администрацијата на претседателот Доналд Трамп го известила Конгресот дека нема да потроши околу 200 милиони долари планирани за програми во Сирија

САД ги пренасочуваат парите за Сирија за други приоритети

Администрацијата на претседателот Доналд Трамп го известила Конгресот дека нема да потроши околу 200 милиони долари планирани...

admin@magazin / 18 август, 2018 10:30

Станува збор за сума од 30 милијарди евра!

Грчкиот весник „Прототема“: Огромни пари се поврзани со името Македонија

Најтиражниот грчки неделен весник пренесува тврдење на грчкиот пратеник Димитрис Каменос кој тврди дека во игра за спроведувањето...

admin@magazin / 9 јули, 2018 16:40

Цената на овие ковани пари за колекционерски цели изнесува 2.800,00 денари, истите се законско средство за плаќање во Република Македонија

НБРМ пушти во оптек нови ковани пари од 100 денари

Кованите пари ги имаат следниве карактеристики: „РАК“ На аверсот, во централниот дел на монетата се прикажани четири атласа...

admin@magazin / 6 јули, 2018 14:11

Слатки 85.000 евра од граѓаните за Сашка Цветковска, Борјан Јовановски и Мери Јордановска (ВИДЕО)

85.000 евра државни пари за владините трубадури

Два скандали поврзани со трошењето на јавните пари се откриваат во шестата епизода на емисијата „Блиц“ на ТВ Алфа, која...

admin@magazin / 12 јуни, 2018 13:33