– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 28.09.2021 година (вторник);

Септемвриската пензија ќе се исплаќа од 28.09

Владата вчера ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец септември 2021 година и го задолжи Фондот на...

Перо Милчин / 22 септември, 2021 7:27

На сметките на 656 мали земјоделски стопанства утре ќе бидат исплатени над 14 милиони денари.

Исплатени над 230 милиони денари за субвенции во земјоделството и руралниот развој

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој на сметките на 4.846 субјекти, исплати 230.1 милион денари...

Перо Милчин / 17 септември, 2021 6:12

Трговскиот дефицит, во периодот јануари-јули 2021 година, изнесува 1 448 311 000евра.Покриеноста на увозот со извоз, во периодот јануари-јули 2021 година, изнесува 73,4 отсто.

ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА 9,4 МИЛИЈАРДИ ЕВРА, НО УВОЗОТ СЕ УШТЕ ПОГОЛЕМ ОД ИЗВОЗОТ ЗА 1,5 МИЛИЈАРДИ ЕВРА

Трговската размена во периодот јануари – јули 2021 година изнесува 9 440 427 000 евра, соопшти Државниот завод за статистика. Извозот...

Перо Милчин / 10 септември, 2021 5:12

Заклучно со вториот квартал долгот достигна запрепастувачки 7,4 милијарди евра!

Долгот достигна 7,4 милијарди евра, катастрофа во секој економски параметар

Власта на Заев поради арамилукот и неодговорноста го искачи долгот на рекорден износ. Заклучно со вториот квартал долгот...

Владо Марин / 3 август, 2021 13:35

Според Државниот завод за статистика, раст на платата најмногу има во ИТ индустријата и фармацијата, но вработените во голем број дејности земаат плати под просекот.

Само 35% од вработените во Македонија земаат плата над просечната

Само 35 проценти од вработените граѓани во Македонија земаат плата над просечната која изнесува 28.721 денари. Според Државниот...

Владо Марин / 31 јули, 2021 17:20

Годишниот раст изнесува 8,3 отсто и главно е резултат на повисоките депозитни пари, при помал позитивен придонес и на краткорочните депозити и готовите пари во оптек, а во услови на забележан пад кај долгорочните депозити до две години, информираат од Народната банка (НБ)!

НБ: Продолжува растот на депозитите и на кредитната поддршка

Паричната маса во јуни годинава, бележи месечен раст од 1,1 отсто што во најголем дел се должи на зголемените депозитни пари,...

Владо Марин / 21 јули, 2021 17:25

Зголемувањето на пензијата во номинална вредност изнесува 188 денари на ниво на просечна пензија и 125 денари на ниво на најниска пензија.

Пензионерите со јулската пензија добиваат зголемени пензии за 1.2%

Пензионерите со јулската пензија ќе добиваат поголема пензија по основ на усогласување на пензијата со порастот на трошоците...

Владо Марин / 17 јули, 2021 11:21

Зоран Заев мора да знае дека по промената на власта ќе има детална истрага каде, како и за што биле трошени парите на граѓаните, кои треба да се враќаат во следните 10, 15 или 20 години.

Заев најавува ново задолжување од 700 милиони евра, јавниот долг ќе надмине 7 милијарди

Владата најавува ново задолжување преку еврообврзница од 700 милиони евра. Овие пари власта ќе ги позајми пред изборите со...

Перо Милчин / 3 март, 2021 10:19