Новата цена на паркирањето ќе биде на сила до 1 март наредната година.

Паркингот во Охрид од 1 октомври ќе чини 30 денари за час

Новата цена на паркирањето ќе биде на сила до 1 март наредната година. Согласно одлуката за дополнување и изменување на одлуката...

Мате Парлоф / 30 септември, 2023 8:02

Исто така, на одредени локации од крајбрежјето, во текот на наредниот период ќе бидат засадени нови украсни растенија, нови садници на дрвја и ќе биде посипан афтохтон песок.

Нема повеќе илегална наплата на паркинг, лежалки и влез на плажите на Охридското Езеро

Општина Охрид во рамки на своите можности максимално ќе се потруди да ги обезбеди сите потребни услови за непречено користење...

Рејхан Бајрами / 2 јуни, 2021 10:32

Градот Скопје и јавното претпријатие „Градски паркинг“ апелираат до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта!

ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ЧАИР

Во последниве 3 месеци екипите на ЈП „Градски паркинг“ имаат санкционирано и подигнато 172 возила од територијата на Чаир...

admin@magazin / 13 февруари, 2021 18:59

Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот. Цената за првиот час паркирање изнесува 100 денари, а секој нареден час – 50 денари.

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 543 ВОЗИЛA

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога...

Перо Милчин / 8 февруари, 2021 9:34

Градот Скопје и јавното претпријатие „Градски паркинг“ апелираат до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта.

ОТСТРАНЕТИ 245 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА ОД ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ

Во текот на изминатата недела (21.01 – 27.01.2021 година) со специјалните возила пајак се подигнати 245 возила од јавните површини....

Рејхан Бајрами / 28 јануари, 2021 10:28

Паркингот на Водно во текот на викендов го искористиле 351 возилo според бројот на испратени СМС пораки.

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 351 ВОЗИЛO

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога...

Перо Милчин / 25 јануари, 2021 10:56

Градот Скопје апелира до граѓаните да го чуваат зеленилото и другите јавни површини, а своите возила да ги паркираат исклучиво на означените паркиралишта.

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 661 ВОЗИЛО

Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно рекреирање на пешаците и на велосипедистите во деновите кога...

Перо Милчин / 4 јануари, 2021 11:52

Паркирањето се наплаќа за време на државните празници и за викендите од 9 до 16 часот.

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 358 ВОЗИЛА

ПАРКИНГОТ НА ВОДНО ВО ТЕКОТ НА ВИКЕНДОТ ГО ИСКОРИСТИЛЕ 358 ВОЗИЛА!  Како дел од континуираните заложби да се овозможи безбедно...

Рејхан Бајрами / 21 декември, 2020 13:29