Паркот Кеукенхоф се наоѓа во непосредна близина на Амстердам и е создаден во 1949 година

Погледнете како изгледа најголемиот цветен парк во светот- уживајте во магијата на боите

Ах, колку е прекрасна глетката во паркот Кеукенхоф,каде што можат да се видат најубавите цвеќиња. Во светот постојат околу...

Катерина Крстиќ / 10 јануари, 2023 5:43

Тој додаде дека на општо задоволство Скопје чекор по чекор се претвора во зелена престолнина каква што скопјани заслужуваат, односно со високи европски стандарди на уредување на зеленилото коешто е под ингеренции на Градот.

НОВ ГРАДСКИ ДРВОРЕД: РАЗЗЕЛЕНИ БУЛЕВАРОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ KAJ МРТВ

Со засадување на дрворед од 58 висококвалитетни садници покрај булеварот Гоце Делчев денеска градоначалникот на Скопје,...

Рејхан Бајрами / 29 мај, 2021 17:03

Новиот Дино парк лоциран веднаш до Skopje ZOO / Зоолошка градина Скопје е официјално отворен за посетители.

НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО СКОПЈЕ – ОТВОРЕН Е НОВИОТ ДИНО ПАРК

НОВА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА ВО СКОПЈЕ – ОТВОРЕН Е НОВИОТ ДИНО ПАРК Новиот Дино парк лоциран веднаш до Skopje ZOO / Зоолошка градина...

Перо Милчин / 17:00

„Основна е потребата за заштитата на богатата природа и одржливото користење на природните ресурси, бидејќи на Шар Планина има биодиверзитет кој е клучен од национален аспект, меѓутоа е и од ЕУ значење, идентификувана е како „Натура 2000“ подрачје, и имаме обврска да ја заштитиме согласно меѓународните конвенции, но и како барање од Европската комисија за застапеноста на заштитени подрачја.

Нуредини: Доколку Собранието го поддржи и усвои овој предлог, нашата држава ќе го добие првиот Национален парк од прогласувањето на независноста

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини неодамна информираше за Предлог-законот за прогласување...

admin@magazin / 10 март, 2021 9:58

Во новиот парк во Мичурин во Аеродром, се засадија 520 нови листопадни и зимзелни дрвја кои веќе напролет ќе развијат убави крошни чии сенки ќе придонесат за намалување на температурата во жешките месеци и ќе го раззеленат овој јавен простор кој до неодамна беше дива депонија.

НОВИ ДРВОРЕДИ СО 520 ДРВЈА ВО НОВИОТ ПАРК ВО МИЧУРИН

НОВИ ДРВОРЕДИ СО 520 ДРВЈА ВО НОВИОТ ПАРК ВО МИЧУРИН! Во новиот парк во Мичурин во Аеродром, се засадија 520 нови листопадни и...

Рејхан Бајрами / 5 декември, 2020 13:31

Презентиран нацрт предлогот за основање на научно-технолошки парк во Скопје.

Се отвора научно – технолошки парк во Скопје

Кон крајот на 2019 година ќе биде готова првата фаза од отворањето на научно – технолошки парк во Скопје. Според предлог концептот,...

admin@magazin / 12 декември, 2018 11:32