Наместо да спроведуваат избори и тие сакаат да празнуваат

Не сакаат да го спроведуваат гласањето, сакаат да празнуваат: Административците креваат раце од изборите

Државните административци сакаат да си спојат слободни денови за првомајските и велигденските празници па се откажуваат...

Калина Мартинска / 16 април, 2024 17:21

За еден час ќе се знае дали левичарската влада на Шведска на социјалдемократите падна и дали новата ќе ја формираат десничарските Алијанса и Шведски демократи

Шведскиот парламент ќе гласа за доверба на премиерот Стефан Ловен

Шведскиот Парламент денес ќе гласа за доверба на премиерот Стефан Ловен по изборите од 9 септември. Според законот, гласањето...

Мирко Бачиќ / 25 септември, 2018 9:06

Во Шведска по подолго време, социјалистите нема да можат сами да формираат Влада, додека десничарската партија со над 20% од гласовите може да очекува да е во било која нова

Шведска се “врти” кон десно?

Денес, во Шведска парламентарни избори . Шансата на Северната земја да се приклучи на групата земји чии традиционални...

Мирко Бачиќ / 9 септември, 2018 9:41