Широка е лепезата на ветувањата. Се ветува многу, реформи, подобар стандард, посилна економија, враќање на средната класа, повторно е актуелно добивањето датум за преговори, ветувања За подобра Македонија, подобра иднина на младите, поголеми плати и пензии, но ШТО НАВИСТИНА ЌЕ ДОБИЈАТ ГРАЃАНИТЕ ОД ПРЕДВРЕМЕНИТЕ ИЗБОРИ? е клучното прашање во моментот.

АНАЛИЗА: Што ќе донесат предвремените избори за граѓаните?

По “Не” добивање на датумот за преговори, следеше одлуката за предвремените парламентарни избори кои се веќе закажани...

Катерина Крстиќ / 6 ноември, 2019 12:00

ВМРО-ДПМНЕ останува на ставот дека не ја поддржува промената на Уставот со цел промена на уставото име на РМ , промената на идентитетот, на историјата.

ВМРО-ДПМНЕ бара да се распишат вонредни парламентарни избори

“ВМРО-ДПМНЕ бара веднаш да се распушти Собранието и да се распишат вонредни парламентарни избори, заедно со претседателските. Ова...

Перо Милчин / 11 јануари, 2019 23:09

Зоран Заев и не негодуваше за економските тешки години кога од ВМРО - ДПМНЕ побара и доби четири (4) последователни предвремени избори во 2008, 2011, 2014 и 2016 година

Заев веќе не сака избори, биле штетни за економијата

Премиерот на Македонија и претседател на СДСМ, Зоран Заев, конечно се сети на своите предизборни ветувања дадени пред две...

Мартин Попоски / 13 ноември, 2018 12:34