Според овој оглас, се предвидува Јавно-приватно партнерство со времетраење од 35 години.

Уште еден “бонбона” бизнис на СДС ќе ја зароби иднината на народот

Додека вниманието на народот е насочено кон безуспешната борба на министерството за здравство со корона вирусот, “експертите”...

Стојче Бушин / 26 мај, 2020 20:56

Како што истакнаа од партијата, Тортевски ќе има двегодишен мандат како претседавач, без право на повторен избор.

Тортевски: Да не звучи претенциозно дека јас ќе сум спасителот на Македонија, но потребна е промена!

Адвокатот Александар Торевски на денешната средба на „Твоја“ партија, изјави дека партијата ќе оди самостојно на предвремените...

Перо Милчин / 9 март, 2020 15:13

СДСМ не е ни моноетничка, ни биетничка, ни мултиетничка партија. Етницитетот како категорија нема апсолутно никаква врска со политичкиот и со идеолошкиот карактер на партијата чиј претседател сега си ти.

СДСМ не е мултиетничка партија, другар Заев – НЕ СИ ВО ПРАВО, ИЧ НЕ СИ ВО ПРАВО

Да, токму така, другар Зоран Заев – СДСМ не е мултиетничка партија! Иако ти кажа дека е. Прецизно, ти кажа дека СДСМ не е македонска,...

Сара Фемина / 22 февруари, 2020 11:24

. Наскоро продолжуваме во Аердором, Карпош, Прилеп, Куманово... До избори - низ цела Македонија, а по избори - у парламент, пишува Апасиев.

АПАСИЕВ: Левица станува најбрзорастечката партија во Македонија, народот одбира трета опција!

Левица станува најбрзорастечката партија во Република Македонија, пишува професорот Димитар Апасиев. Само минатата недела...

Перо Милчин / 26 октомври, 2019 15:38

Митко Јанчев, Никола Тодоров и Петар Богојески Бунтур нема да формираат нова партија!

Митко Јанчев и Никола Тодоров се пишман за нова партија

На шест месеци пред одржувањето на предвремените избори, довчерашниот потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ вели дека нема амбиции...

Данаил Михајловски / 25 октомври, 2019 10:38

Имам впечаток дека гледајќи во дворот на противникот, СДСМ ја занемарува опасноста од предизборен распад на својата коалиција.

ГЕРОСКИ: „Ја известувам јавноста дека во овој момент против мене се употребуваат мерки на следење, известив амбасади и функционери”

Македонија е длабоко потоната во разочараност и во политичка апатија. Последните анкети на јавното мислење, покрај драматично...

Перо Милчин / 5 октомври, 2019 22:17

Ердоган ја игуби поддршката кај неговите најблиски соработници

Давутоглу и тројца пратеници се одметнаа од владејачката АКП, Ердоган во слободен пад ?

Турскиот претседател е под притисок од сопствените редови – стари политички сопатници, како поранешниот премиер Давутоглу,...

Узунов Бобан / 18 септември, 2019 8:50

А, ете денеска Фроса Ременска обвинува дека е им повреден угледот, честа, и по 590 пат се осеќала небезбедна.

Јоци до Ременски: ФРОСКЕ маж ти зашо го нема више да куцка на фб дека ќе се играло ,,џандар збира” во понеделник?

Фроске, ако ти ко пратеник, која високо котира во владеачка партија, со маж прв ,,антитерорист” се осеќате небезбедни од еден...

Перо Милчин / 24 август, 2019 20:57