Најмногу го имаат Руси, а потоа следуваат државјани на земјите од Блискиот Исток.

Бугарија ги укинува „златните пасоши“

Бугарската влада усвои закон со кој се укинуваат таканаречените „златни пасоши“, програма која дозволува државјанство...

Перо Милчин / 14 јануари, 2022 6:34

Со усвојувањето на договорот пред крајот на овој месец Ковид пасошите би требало да станат реалност за почетокот на летната сезона и да помогнат да се намали штетата врз туризмот ширум ЕУ.

ПОСТИГНАТ ДОГОВОР ЗА КОВИД ПАСОШИТЕ ВО ЕУ

Европратениците и земјите членки конечно постигнаа договор по четири часа преговори за дигиталните зелени сертификати...

Рејхан Бајрами / 21 мај, 2021 5:35

Тоа значи дека овие граѓани нема потреба да вадат нови патни исправи и возачки дозволи до овој датум, но доколку сепак сакаат да извадат нови документи, на располагање секој работен ден се службите на МВР.

Продолжен рокот на пасошите и возачките дозволи до 31 јули

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека е продолжен рокот на важност на патните исправи и возачките...

Катерина Крстиќ / 15 мај, 2020 11:57

Се работи за палење на албанските пасоши веднаш штом ќе ја напуштат својата татковина, што според медиумите, е последица на огромното разочарување поради бесперспективноста во земјата.

ЗА ЗБОГУМ: Од кога ќе заминат во странство АЛБАНЦИТЕ ГИ ПАЛАТ СВОИТЕ ПАСОШИ!

Заминување на албанските граѓани од земјата е проследено не само со намалување на работна снага, туку од неодамна и со „нов...

Перо Милчин / 7 јули, 2019 16:11

Бугарски пасоши имаат илјадници Македонци

Во бугарското село Бело Поле живеат 650 жители и 10. 064 Македонци со бугарски пасош

Бело Поле, бугарско село на 5 километри од Благоевград има 650 жители, а таму се регистрирани 10.000 гласачи. И покрај тоа на последните...

Узунов Бобан / 4 јули, 2019 12:18

Премиерот на Бугарија, по интервенции на колегите од ЕУ кои посочија и можни санкции врз земјата, започна сеопфатна акција околу продажбата на пасоши на странци од регионот

Борисов нареди да се прегледаат сите издадени пасоши

По аферата продажба на бугарски пасоши и уверенија за државјанства, премиерот на Бугарија, под притисок на ЕУ, лично ќе ги...

Мирко Бачиќ / 20 ноември, 2018 8:40