Зголемувањето на пензијата во номинална вредност изнесува 188 денари на ниво на просечна пензија и 125 денари на ниво на најниска пензија.

Пензионерите со јулската пензија добиваат зголемени пензии за 1.2%

Пензионерите со јулската пензија ќе добиваат поголема пензија по основ на усогласување на пензијата со порастот на трошоците...

Владо Марин / 17 јули, 2021 11:21

Министерството за труд и социјална политика укажува дека пензиите се сигурни на сметките на корисниците, пензискиот систем е стабилен и функционира без проблеми.

МТСП: Од понеделник почнува етапната исплата на априлските пензии

Oд понеделник 26.04.2021 година, почнува етапната исплата на априлските пензии. Министерството за труд и социјална политика информира...

Сара Фемина / 23 април, 2021 12:16

Етапното процесирање на пензиите ќе овозможи спроведување на препораките и мерките за спречување и ширење на вирусот, со оглед на тоа што пензионерите како возрасна група се најранливи.

МТСП: Од утре почнува етапната исплата на февруарските пензии

Oд утре 25.02.2021 година, (четврток) почнува етапната исплата на февруарските  пензии. Министерството за труд и социјална политика...

Владо Марин / 24 февруари, 2021 9:14

До пензионерите се апелира да се придржуваат до распоредот за исплати, бидејќи етапната исплата е направена со цел да се намали метежот пред банките и можностите за загрозување на личното и јавното здравје.

Почнува исплата на јануарските пензии

Oд денеска почнува етапната исплата на јануарските пензии  со цел да се овозможи поголема заштита на пензионерите во услови...

Рејхан Бајрами / 26 јануари, 2021 8:42

„Нашите планови се големи и амбициозни, без оглед на сериозноста на политичката и здравствената криза, како на меѓународно, така и на регионално ниво“, истакна Вучиќ, додавајќи дека целта е да се постигне раст на БДП од шест проценти во 2021 година.

ВУЧИЌ НАЈАВИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИ И ПЕНЗИИ: Просечната плата до крајот на 2021 година ќе биде 570 евра, а пензијата околу 270 евра

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави денеска, презентирајќи ги плановите за 2021 година, дека просечната плата...

Мирко Бачиќ / 28 декември, 2020 17:21

"Ситуацијата во буџетот е стабилна. Одиме со зголемување на минимум 6,6 проценти и со зголемување на пензиите од 5,9 проценти. Имаме пари за тоа во буџетот", рече тој.

МИНИСТЕРОТ СИНИША МАЛИ ОБЈАВИ ДОБРА ВЕСТ: Од 1 јануари повисоки пензии во СРБИЈА

Министерот за финансии, Синиша Мали денес објави дека од 1 јануари 2021 година пензиите во Србија ќе бидат повисоки за 5,9 проценти...

Рејхан Бајрами / 14 септември, 2020 13:09

Исплатата на пензионерите кои не користат платежни картички ќе биде организирана во четири групи, според висината на пензијата!

Комерцијална банка: Исплатата на јулските пензии започнува на 28.07.2020 година

Комерцијална банка АД Скопје ќе започне со исплата на пензиите за јули од вторник, 28.07.2020 година. Пензионерите кои имаат активна...

Владо Марин / 27 јули, 2020 14:08

Според препораката на Владата објавена по последната нејзина седница, од петок, 24 април, банките треба да обезбедат пензионерите со априлските пензии да може да располагаат преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа.

Од петок подигнување на пензиите преку банкомат!

Им се препорачува на деловните банки преку филијалите и експозитурите на банките да обезбедат готовинска исплата на пензии...

Катерина Крстиќ / 20 април, 2020 10:53