Наместо подигнување на квалитетот на образованието, во 10 месечното работење тој се соочил со неприфаќањето на извештаите и предлог мерките за решавање на проблемите во образовниот систем, како и инертност и спорост на образовните институции.

Заменик-министерот за образование Петар Атанасов поднесе оставка – откриена причината

Заменик министерот за образование Петар Атанасов поднесе оставка. Тој на својот фесбуј профил кажал зошто си заминуваа од...

Весна Петровска / 24 јуни, 2019 16:24

Укинувањето на Екстерното беше бонусот што актуелната влада со гордост го најави и го спроведе, дали сега се кае што воведува „Национално„?

Заменикот Министер Атанасов: резултатите нема да влијаат врз успехот?

Работна група во Министерството за образование и наука (МОН) периодов на големо работи на подготовка на нов вид тестирање...

Македонка Димкин / 9 септември, 2018 22:14

Атанасов заменик министер за образование а Калеска Ванчева нов пратеник во редовите на СДСМ

Измени во законодавната и извршната власт во Македонија

Пратеникот Петар Атанасов од СДСМ на 23-ти овој месец поднел оставка на функцијата која треба да биде констатирана на седницата...

Мирко Бачиќ / 27 август, 2018 7:43