Затоа што тоа е право на самоопределување, тоа е чувство. И не постои договор кој што го договара начинот на тоа како се чувствувам, и каков јазик ние зборуваме. И на крајот, тоа е европска вредност.

ЖИЦАТА И ПРАШИНАТА НА ЗАЕВ ИЗГУБЕНИ ВО ВРЕМЕТО И ПРОСТОРОТ

ЖИЦАТА И ПРАШИНАТА НА ЗАЕВ ИЗГУБЕНИ ВО ВРЕМЕТО И ПРОСТОРОТ! Вели Заев, во Ресен, на 5 мај 2021 година: “По цена на македонскиот...

Рејхан Бајрами / 7 мај, 2021 21:17

Целта на овој Попис, за жал Е, Македонците по род со соучество, од државотворен народ да станат едно од многуте малцинства во сопствената држава Македонија!

ПОПИС, ЗЛОСТОРСТВО И ИДРИЗОВО!

Целта на овој Попис, за жал Е, Македонците по род со соучество, од државотворен народ да станат едно од многуте малцинства...

Сара Фемина / 28 март, 2021 18:17

На 9 декември 2020 година, премиерот Зоран Заев наводано разочаран од невозвратената љубов на Бојко Борисов, упати јавно обраќање во врска со бугарското вето за почеток на преговорите со Македонија за членство во Европската Унија.

Петров: ИМЕТО НА ДРЖАВАТА Е ИДЕНТИТЕТОТ НА НАРОДОТ- ИДЕНТИТЕТОТ НЕ Е САМО НАРОДОТ И ЈАЗИКОТ!

Името на државата е идентитетот на народот! Затоа што по меѓународното право, националноста по автоматизам произлегува од...

Владо Марин / 13 декември, 2020 1:03

Грчкиот премиер Алексис Ципрас, пак, за време на расправата во грчкиот парламент за доверба на неговата влада пред пратениците ја прочита нотата со дообјаснувањето од Никола Димитров.

ПЕТРОВ: Ципрас заедно со Зоран Заев ја дозакопа Македонија и македонскиот идентитет

СПОГОДБАТА ДИМИТРОВ-КОЅИАС НЕ ГО РЕШАВА МАКЕДОНСКОТО ПРАШАЊЕ, ТУКУ ГО САНКЦИОНИРА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ОД 1913 – ЈА ЛЕГАЛИЗИРА...

Перо Милчин / 10 декември, 2020 5:37

Зошто не и денес да не е: Македонија на Македонците?!

ПЕТРОВ: Македонците и Македонија се под страшна агресија по сите основи и од сите страни

Македонците и Македонија се под страшна агресија по сите основи и од сите страни, од странски мешетари, и домашни (нео)врховисти...

Рејхан Бајрами / 2 декември, 2020 8:07

Склучен меѓународен договор подлежи на ратификација со Закон во Собранието.

ПЕТРОВ: ВЛАДАТА ПОДГОТВУВА СУСПЕНЗИЈА НА УСТАВНО-ПРАВНИОТ ПОРЕДОК!

ВЕЌЕ ВИДЕНО: ВЛАДАТА ПОДГОТВУВА СУСПЕНЗИЈА НА УСТАВНО-ПРАВНИОТ ПОРЕДОК! Склучен меѓународен договор подлежи на ратификација...

Владо Марин / 28 ноември, 2020 13:15

СМК смета дека Македонија треба веднаш и безрезервно да ги прекине разговорите со Бугарија по овие прашања, како што СДСМ го бојкотираше референдумот за територијалната организација на локалната самоуправа одржан на 7 ноември 2004 година, со слоганот “Некои прашања не заслужуваат одговор!

Македонија од држава ќе се претвори во територија без народ и историја, чии администратори ќе бидат Атина и Софија!

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС! ОСУДА НА БУГАРСКОТО ВЕТО ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА! Светскиот Македонски Конгрес ја осудува злоупотребата...

Перо Милчин / 20 ноември, 2020 6:06

Со Македонија не’ има, без Македонија сите заедно ќе не (с)нема! Само Македонија, никогаш северна! Македонија вечна од исконот до бескрајот!

Сакајте ја Македонија, да и го вратиме достоинството, името на државата Македонија и идентитетот на нацијата Македонска!

НАЦИОНАЛИЗМОТ Е ПАТРИОТИЗАМ, ГЛОБАЛИСТИТЕ САТАНИСТИТЕ! Народите живеат, сите ние живееме во свет на нации! И затоа, основна...

Рејхан Бајрами / 19 ноември, 2020 21:58