Седум години не помрдна „автопатов“ сега на почеток на туристичка сезона 45 дена го затворате влезот на Охрид и се пренасочува цел сообраќај по стариот пат

Пецаков: На почеток на туристичка сезона се затвора влезот на Охрид, одлуката веднаш да се смени

Пецаков: На почеток на туристичка сезона се затвора влезот на Охрид, одлуката веднаш да се смени! Седум години не помрдна...

admin@magazin / 10 јуни, 2023 15:18

Неизмерна е среќата и задоволството што ги чувствувам, воден од фактот дека Охридски пливачки маратон ќе има. Верувам дека секој охриѓанец го има истото чувство

Пецаков: Охридски пливачки маратон ЌЕ ИМА!

За таа цел Општина Охрид ќе обезбеди 2 милиони денари за непречена организација Охридскиот пливачки маратон. Неизмерна е...

admin@magazin / 19 август, 2022 16:40

„Срамната одлука за неодружување на најголемата меѓународна спортска манифестација во Македонија доаѓа во годината кога се слави 60 години од прв

Градоначалникот на Охрид: Жалам што нема да се одржи Охридскиот пливачки маратон кој е под покровителство на претседателот на државата

Се огласи и градоначалникот на општина Охрид, откако се потврди информацијата дека оваа година нема да се одржи Охридскиот...

Катерина Крстиќ / 18 август, 2022 5:42

Започнуваат нови четири години и од првиот ден има да работиме посветено на решавање на сите проблеми и потребите на граѓаните.

Од денеска и официјално Кирил Пецаков е градоначалник на Општина Охрид

Од денеска и официјално Кирил Пецаков е градоначалник на Општина Охрид. Започнуваат нови четири години и од првиот ден има...

Рејхан Бајрами / 8 ноември, 2021 16:00

Веќе седум години среќно оженет со д-р Билјана Пецакова, која е исто стоматолог , специјалист орален хирург. Имаат едно малолетно дете, а на пат е и второто.

Запознајте го новиот градоначалник на Охрид: Пецаков е оженет со Билјана а најмногу се радува со синчето

Триесетипетгодишниот Кирил Пецаков е роден во Охрид, дипломиран стоматолог,  денес на чекор до специјализација. Моментално...

admin@magazin / 1 ноември, 2021 13:10

Надеж која и покрај заканите, притисоците, уцените, поткупот има да биде победника во оваа наша заедничка битка со народот.

Идниот градоначалник на Охрид, Кирил Пецаков го оствари правото на глас

Денеска сонцето кое силно блеска над Охрид е јасен знак за новата светла иднина исполнета со надеж. Надеж која и покрај заканите,...

admin@magazin / 31 октомври, 2021 10:43