Вработените во КБ Дубрава, единствената болница во земјава, потврдија дека не го добиле овој додаток на плата и дека ветија дека ќе ги исплатат заедно на 11 и 12 јануари!

ХРВАТСКИТЕ ДОКТОРИ ОЧАЈНИ: Ништо од ветените бонуси од 10 проценти, еве колку тие добиваат најмногу!

Хрватските лекари, медицински сестри и техничари кои работеа со пациенти со корона, исто така, требаше да добијат 10% додаток...

Мирко Бачиќ / 18 декември, 2020 18:55

Лекарите кои главно доброволно реагираа на повикот за работа со најтешко болните од коронавирус, наместо наградата што ја добија нивните колеги ширум ЕУ, се казнети со значително намалување на платата, велат во Комората.

ХРВАТСКИ ДОКТОРИ БЕСНИ: Добија помали плати иако работат на првата линија во борбата против корона

Хрватската лекарска комора (ХЛК) денес објави дека некои од лекарите кои работат со пациенти со ковид-19 деновиве добиле пониски...

Рејхан Бајрами / 5 декември, 2020 20:37

Тој додаде дека Градот Скопје нема да застане со опремување на противпожарната бригада и подобрување на условите за работа.

ШИЛЕГОВ: РЕШЕН Е ДОЛГОГОДИШНИОТ ПРОБЛЕМ СО ПЛАТИТЕ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По исцрпните разговори кои претставниците на Градот Скопје и на Владата ги водеа со синдикатите на скопските пожарникари...

Рејхан Бајрами / 18 ноември, 2020 16:11

Од Синдикатот кои ги штити работничките права задоволни што Владата го прифатила нивното укажување дека заболувањето од Ковид 19 не само кај здравствените, туку кај сите работници изложени на вирусот треба да се третира како професионална болест со право на 100 процентен надомест на плата.

Сите вработени заболени од Ковид-19 или во изолација ќе бидат платени 100%

Заболените од Ковид, лицата кои се во самоизолација и вработените со симптоми ќе добиваат цела плата додека се на боледување,...

Рејхан Бајрами / 4 ноември, 2020 21:53

Според најавите, на почетокот на работниците ќе им бидат исплатени 750 евра. До 2026 година, платата треба да биде помеѓу 1.900 и 2.100 евра.

ОДЛИЧНИ ВЕСТИ ЗА СРБИЈА: Германскиот гигант моментално бара работници и нуди плата од 2.000 евра- Еве кој може да се пријави на конкурсот

Германскиот автомобилски гигант, кој ја завршува изградбата на фабриката во Панчево, распиша конкурс за повеќе од десетина...

Перо Милчин / 10 октомври, 2020 15:55

Подолу е список на плати за 2019 година, што ја покажува просечната бруто плата на најпопуларните занимања во Германија.

Протече списокот на сите плати во ГЕРМАНИЈА: Еве колку заработуваат пекари, лекари или келнери и која работа е НАЈПЛАТЕНА

Федералната агенција за вработување во Германија објави список на придобивки од широк спектар на професии. Така, институциите...

Мате Парлоф / 7 октомври, 2020 15:55

Растот на просечната бруто плата во јуни 2020 година се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната бруто плата во секторите: Финансиски дејности и дејности на осигурување (18,5%), Рударство и вадење камен (15,9%) и Образование (13,6 %).

Просечната нето-плата во јуни изнесувала 26.867 денари

Просечна нето плата по вработен во јуни годинава изнесувала 26.867 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за...

Стојче Бушин / 21 август, 2020 6:40

Во интервју за хрватскиот „Новац.хр“, Чешко изјави дека пренесувањето на производството од развиените во неразвиените земји е начин на кој капиталот де факто се лизна од тепих под нозете на синдикатите и последица е тоа што последните триесет или четириесет години порасна.

Најбогатиот Словенец Чешко: Платите во Македонија денес се пониски отколку во Кина

Најбогатиот Словенец, Санди Чешко, смета дека има услови за враќање на дел од производството од Исток во САД и Западна Европа,...

Катерина Крстиќ / 22 јули, 2020 18:52