ЗК "Пелагонија" на Камчев, должи во четири банки, иако само во 2011 од државата зеле субвенции во износ од околу 66.000 евра за следната 2012 година да добијат над 500.000 евра

Вравотените во ЗК “Пелагонија” на протести, директорите никаде ги нема

Над стотина вработени од АД „Пелагонија“ излегле на протест, прво во централната работилница во земјоделскиот комбинат,...

Мартин Попоски / 16 декември, 2018 12:06

Владата за својата неспособност да изврши реформи во јавната администрација како еден од условите за ЕУ интеграции, ќе брка од работа или ќе ги казнува административците

Манчевски со уцени, нема датум за преговори со ЕУ, нема поголеми плати

Откако министерот за информатичко општество и јавна администрација најави “кастрење” на вработувањата во секторот,...

Мартин Попоски / 27 ноември, 2018 6:41

Владата се пофали колку пари земаат министрите и премиерот, заборави дека тоа е само основицата која им следи, без да наведе колку точно чини еден министер за еден месец

Спасовски зема плата поголема од онаа на Заев

Владата ги објави висините на платите на премиерот, замениците на премиерот и на министрите. Според податоците, највисока...

Мирко Бачиќ / 20 ноември, 2018 14:29

Колку претседатели на држави од Балканот биле претходно политички ангажирани но и која земја има најниска а која највисока просечна плата

Колкави плати примаат претседателите на Балканот?

Претседателот на Словенија Борут Пахор има највисока месечна плата меѓу колегите од регионот а најниска добива неговиот...

Мирко Бачиќ / 21 август, 2018 11:23

Откако ресорниот министер Филипче ги излажа па упати кај премиерот денес приватните специјализанти со отворено писмо до Заев

Приватните специјализанти бараат плати од премиерот Заев

По лагата на министерот за здравство дека сите специјализанти ќе добијат плата  тие реагираа со отворено писмо до Филипче...

Мирко Бачиќ / 15 август, 2018 12:01