Затоа ВЕ ЗАМОЛУВАМ да ги понесете со Вас само македонските ЗНАМИЊА, ВЕ ЗАМОЛУВАМ оставете ги Вашите партиски дома овој пат.

СЛОБОДА ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ: Семакедонски протест на 25 април во 11 часот пред владата на Република Македонија

Почитувани, Ве поканувам на 25 Април (недела) 2021 година во 11 часот пред Владата на Република Македонија независно од вашата...

Перо Милчин / 19 април, 2021 23:46

На Јавниот повик имаат право да учествуваат правни лица: здруженија на граѓани, конзорциум на организации, научни установи, фондации и други.

Изработка на Стратегија за млади на Град Скопје со акциски план за период 2021-2025!

Град Скопје објави Јавен повик за изработка на Стратегија за млади на Град Скопје со акциски план за период 2021-2025. На Јавниот...

Владо Марин / 31 октомври, 2020 12:00

Бидејќи настанот се реализира под строги безбедносни и здравствени протоколи, Ве информираме дека ќе биде дозволено снимање и известување, само на претходно најавени лица кои ќе бидат назначени од медиумот.

Повик за акредитација за следење на централната прослава „1000 години Бигорски манастир“

Почитувани медиуми, Ве известуваме дека до среда 14 октомври 2020 можете да акредитирате новинари, сниматели, фотографи за главната...

Владо Марин / 13 октомври, 2020 9:50

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада и преку отворено писмо апелираат за подобрување на услугите во дипломатско-конзулантните преставништа на Македонија во Германија!

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада

Македонците со престој во Германија се жалат на услугите на македонската амбасада и преку отворено писмо апелираат за подобрување...

Владо Марин / 27 септември, 2020 21:41

Владиката Агатангел во неколку наврати ги искажува своите ставови околу актуелни политички настани во нашата држава!

Тито Беличанец: Надлежните да покренат постапка против Владиката Агатангел

Поранешниот висок функционер во комунистичкиот систем и професор, Тито Беличанец, преку статус на социјалните мрежи бара...

Владо Марин / 27 август, 2020 7:07

-Добро е што на овие избори цензусот ќе е исполнет, напиша генералниот секретар на ВМРО ДПМНЕ, Игор Јанушев.

ЈАНУШЕВ: “И покрај сите притисоци, закани, нерегуларности, народот ќе ја порази оваа власт„

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев својот Фејсбук профил напиша дека ќе остане запишано дека покрај сите притисоци,...

Перо Милчин / 5 мај, 2019 17:51

Министерот, Ахмедовски, задолжен за имплементација на стратегија на Ромите не е подобен за функцијата, Ибраимовски како негов претседател посредува за миграција во Германија

Ибраимовски ги еманципира Ромите, за “арбајтен” во Германија

Поранешниот министер во кабинетот на Заев, актуелен пратеник, Самка Ибраимовски на социјалните мрежи на етничката заедница...

Мартин Попоски / 11 декември, 2018 8:41