По печењето погачата обично загорува па се става сусам. И се сече.

ВЕЛИГДЕНСКА ПОГАЧА: Празнична трпеза за Велигден (РЕЦЕПТ-ВИДЕО)

Збогатете ја вашата Велигденска трпеза со оваа превкусна млечна погача. Погача е вид на леб во круг, кој во минатото секој...

admin@magazin / 17 април, 2022 12:43

На семејната трпеза се крши погача со паричка, а се верува дека на оној што ќе му падне, годината ќе му биде среќна и бериќетна.

Утре е Василица, голем дел од верниците кршат погача со паричка

Православните христијани, чии цркви го користат Јулијанскиот календар вечер ќе ја пречекаат Православната нова година,...

admin@magazin / 13 јануари, 2022 19:40