Горат повеќе од 50 помали пожари, а противпожарната служба примила информации дека поедини луѓе се заробени во своите куќи, известува националната телевизија „АБЦ“.

АВСТРАЛИЈА ВО ПЛАМЕН – ПОЖАРОТ НЕ ЗАПИРА: Се евакуираат градови, досега настрадаа над 300 коали!

Повеќе градови во Австралија се евакуирани поради големиот број на шумски пожари кои беснеат во две австралиски сојузни...

Сара Фемина / 8 ноември, 2019 16:58