Секторот за заштита и спасување на Градот Скопје, нема повеќе потреба од опремата која треба да се донира, а истата е веќе испишана со завршниот попис за 2020 година.

ГРАД СКОПЈЕ СО ДОНАЦИЈА ЗА ОПРЕМУВАЊЕ НА ПРОТИВПОЖАРЕН БРОД ВО ОХРИД

На утрешната шеесет и трета седница, Советот на Град Скопје ќе одлучува за давање донација на едно противпожарно возило и...

Перо Милчин / 27 јануари, 2021 10:17

Тој додаде дека Градот Скопје нема да застане со опремување на противпожарната бригада и подобрување на условите за работа.

ШИЛЕГОВ: РЕШЕН Е ДОЛГОГОДИШНИОТ ПРОБЛЕМ СО ПЛАТИТЕ НА ПОЖАРНИКАРИТЕ

По исцрпните разговори кои претставниците на Градот Скопје и на Владата ги водеа со синдикатите на скопските пожарникари...

Рејхан Бајрами / 18 ноември, 2020 16:11

Охриѓани велат дека досега не е познат ваков случај, но самиот факт дека возачот се осудил да вози по пешачка зона е доволно несовесно и недисциплинирано и истиот ќе мроа да се соочи со казни.

Ексклузивно: Излета автомобил во Охридското езеро

Утрово некаде околу 08.30 часот пожараната единица од Охрид доби пвик дека пред хотелот Ројал во Охрид кој се наоѓа на самиот...

Македонка Димкин / 3 април, 2019 10:44