Доказ дека Заев ја губи контролата врз владата и партијата е неуспехот да ја реализира најавената реконструкција, но и се позачестениот притисок да си замине од челните функции

Заев ќе се кандидира за претседател, не дека сака, туку затоа што мора?

Внатрепартиската поделба во СДСМ, како информираат високи партиски функционери, се префрлила во дворот на коалиционите...

Мартин Попоски / 18 декември, 2018 6:36

Она што политичките аналитичари го коментираат како внатрепартиска поделба во СДСМ и користољубие на Ахмети во владата, Зеколи го претстави како драма во три чина

Заев ги искористи Албанците, Рада – Заев, а Али и Заев и Рада

Политичкиот аналитичар и поранешен амбасадор на Македонија во ОБСЕ, Арсим Зеколи со три фокусни точки ја појасни актуелната...

Мартин Попоски / 5 декември, 2018 7:40

Политичкиот аналитичар и новинар, Орданоски со колумна во која ја најавува цената која СДСМ, Заев и Спасовски ќе ја платат на следните избори за бегството на Груевски

Како и да го завртат, Заев, Спасовски и СДСМ, за ова ќе си платат политичка сметка

Новинарот Сашо Орданоски, кој важи за одличен познавач на партиските политики како и партиската подвоеност во СДСМ, во своја...

Мирко Бачиќ / 30 ноември, 2018 9:19