Унгарскиот парламент донесе амандман на член 33 од законот, кој го дефинира сексот како „биолошки секс при раѓање и геном“.

УНГАРИЈА ЗАБРАНИ ПРОМЕНА НА ПОЛОТ: Кој како се родил- така ќе биде!

Унгарија денес забрани преименување на половите и законско признавање на родовиот идентитет на трансродовите лица, и покрај...

Рејхан Бајрами / 19 мај, 2020 19:31