На пет дена пред крајот на Пописот, скопските општини се само половично попишани (во бојкотот дефинитивно води општина Аеродром), каде цели згради одбиваат да се попишат - види видео во коментар.

Инфо од прва рака: Фалсификување на ПОПИСОТ во Македонија?

Еве како иде неуспешното фалсификување на ПОПИСОТ (инфо од прва рака, од нашите инфилтратори на терен): 1. На пет дена пред...

Мартин Попоски / 26 септември, 2021 12:52

Како што истакна тој, на овој начин тие станаа партнер во овој процес за да може државата, јавните институции, локалната власт и бизнис заедницата врз основа на добиените податоци да обезбедат подобар живот за сите граѓани на Македонија.

Заев со семејството ја исполнија граѓанската должност и законска обврска кон Пописот 2021

Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со своето семејство во својот дом во Струмица, ја исполни граѓанската должност...

Рејхан Бајрами / 12:08

Портпаролот на Владата Хоџа информираше дека заклучно до денеска во 12:00 часот попишани се вкупно 1.395.000 граѓани, над 435.000 домаќинства и над 600.000 станови, како и дека се самопопишани 195.477 граѓани од дијаспората.

Пописот трае до 30 септември и никој нема да биде пропуштен или изоставен од овој процес

Влегуваме во последната фаза од пописните активности на терен во која се привршуваат сите активности, што се спроведуваа...

Рејхан Бајрами / 25 септември, 2021 14:16

Вкупно 1.460.552 лица, 455.478 домаќинства и 632.742 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Попишани вкупно 1.460.552 лица, 455.478 домаќинства и 632.742 станови

Попишани вкупно 1.460.552 лица, 455.478 домаќинства и 632.742 станови Вкупно 1.460.552 лица, 455.478 домаќинства и 632.742 станови се попишани...

Рејхан Бајрами / 11:00

Денеска е 20-тиот ден од Пописот 2021 и до крајот остануваат уште шест дена пописни активности.

Попишани вкупно 1.383.434 лица

Вкупно 1.383.434 лица, 431.573 домаќинства и 595.754 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за...

Мирко Бачиќ / 24 септември, 2021 12:02

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.982 лица.

Попишани 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови

Попишани 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови! Вкупно 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови се попишани заклучно...

Рејхан Бајрами / 22 септември, 2021 11:30

-Знаете зошто Апостол не казнува за одбивање фалц-попис? Затоа што над 200.000 Македонци досега одбиле да се попишат! Ако почнат да пишуваат казни, ќе има евиденција, а вака нема траг.

Апасиев: Над 200.000 Македонци одбиле да се попишат

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, објави дека над 200.000 Македонци одбиле да се попишат. Тој алудира дека доволно е...

Перо Милчин / 20 септември, 2021 18:33

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.370 лица.

Попишани вкупно 1.037.309 лице, 323.286 домаќинства и 438.705 станови

Вкупно 1.037.309 лице, 323.286 домаќинства и 438.705 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за...

Сара Фемина / 10:45