Попишувањето продолжува со посакуваниот интензитет и темпо, информираат од Државниот завод за статистика.

До вчера се попишани 951 151 граѓанин

Заклучно со 18 септември, до 20 часот, попишани се 951.151 лица, 297.089 домаќинства и 402.768 станови! Попишувањето продолжува со посакуваниот...

admin@magazin / 19 септември, 2021 13:30

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.236 лица.

ПОПИШАНИ ВКУПНО 871.488 ЛИЦА, 272.177 ДОМАЌИНСТВА И 368.595 СТАНОВИ

Вкупно 871 488 лица, 272.177 домаќинства и 368.595 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за...

Перо Милчин / 18 септември, 2021 18:12

Заклучно со 16 септември, до 20 часот, попишани се 800.008 лица, 249.500 домаќинства и 336.109 станови.

Симовски: До утре очекуваме да бидат попишани милион граѓани

Пописот на населението, домаќинствата и становите на целата територија на државата се одвива со посакуваниот интензитет,...

Перо Милчин / 17 септември, 2021 15:55

Симовски вели дека никаков политички субјект не вршел притисок врз нив како да се спроведе пописот.

СИМОВСКИ ЗА ТВ 24: НИКАКОВ ПОЛИТИЧКИ СУБЈЕКТ НЕ ВРШЕШЕ ПРИТИСОК ВРЗ НАС КАКО ДА СЕ СПРОВЕДЕ ПОПИСОТ

Директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во емисијата 24 анализа истакна дека овој попис се спрведува...

Перо Милчин / 15 септември, 2021 4:58

Паралално со пописот трае и самопопишуваењето на дијаспората, а досега оваа можност ја искористиле 193.000 лица. Но, и понатаму останува отворено прашањето дали тие ќе се сметаат како иселеници или како дел од вкупното население, како што тврдат од ДУИ..

Досега попишани вкупно 419.485 лица

Статистичката опрерација за пребројување на населенито, по неколку дена тргни – застани, конечно добива нормален тек.  Надминат...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2021 16:22

Заклучно со вчерашниот ден, 11 септември, до 20 часот, попишани се 308 551 лице. Само вчера беа попишани 114 308 лица.

Досега попишани над 300.000 лица

Државниот завод за статистика ја информира јавноста дека попишувањето продолжува со посакуваниот интензитет и темпо. Заклучно...

Мирко Бачиќ / 12 септември, 2021 13:33

Директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, соопшти дека институциите се подготвени за најголемата статистичка операција во земјава, која не е спроведена речиси 20 години и ги повика граѓаните да ги примат попишувачите.

Пописот почнува утре, надлежните уверуваат дека ќе се почитуваат здравствените протоколи

Ако граѓаните инсистираат да бидат попишани од вакцинирани попишувачи, ќе им се овозможи тоа, вели директорот на Државниот...

Владо Марин / 4 септември, 2021 12:10