На Бадник во домашното огниште се пали бадниково дрвце, кое претставува симбол на светлината и топлината, кои треба да ги греат и зближуваат членовите на семејството.

Утре е Бадник- за многу години

Во петок верниците од православната христијанска вероисповед го слават Бадник, а утре го чествуваат Божиќ, еден од трите...

admin@magazin / 5 јануари, 2023 18:07