ВМРО-ДПМНЕ заедно со граѓаните за само 8 дена собра 100.000 потписи за нешто помалку од вкупно 24 часа.

Сајкоски: Над 100.000 граѓани за 24 часа, одлучија – НЕ сакаат политички попис

Интегрален текст од прес конференција – Ѓорѓија Сајкоски, Генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ ВМРО-ДПМНЕ заедно со граѓаните...

Мирко Бачиќ / 1 март, 2021 12:54

Николоски вели дека се надева дека акцијата со потписите ќе заврши до 1 април за да може да се спречи отпочнувањето на пописот, како и предложување на закон за попис кој ќе биде реален затоа што истиот ни е многу потребен!

Очекувам над планираното да се потпишат повеќе од 150,000 граѓани против законот за попис

Во вчерашното издание на „Што не е јасно“ во Алфа телевизија, потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски, во врска...

Мирко Бачиќ / 28 февруари, 2021 6:31

Преговорите биле мошне напнати, бидејќи се одвивале паралелно со вооружени непријателства помеѓу двете страни. Во неколку наврати постоела можноста да се прекинат преговорите и конфликтот да ескалира во отворена граѓанска војна.

19 ГОДИНИ РАМКОВЕН ДОГОВОР

Охридскиот рамковен договор е договор за внатрешното уредување на малцинските права во Република Македонија, потпишан...

Стојче Бушин / 13 август, 2020 18:50

„Потпишавме нормативни акти за амблеми на полициските униформи на албански јазик (Сообраќајна полиција, гранична полиција, хеликоптерска полиција, одделенијата за специјални задачи…”, напиша Нухиу на Фејсбук.

Нухиу: Потпишани актите за албански јазик на полициските симболи

Министерот за внатрешни работи, Агим Нухиу, на Фејсбук објави дека се потпишани подзаконските акти за воведување на полициски...

Стојче Бушин / 10 август, 2020 11:33

Дали ова е најава за победа на претседателските избори или само маркетиншки трик на ВМРО-ДПМНЕ ?

14.000 потписи за неколку часа-реална поддршка за кандидатите или герила маркетинг на партиите ?

Професорката, Гордана Силјановска, за неколку часа ги собра потписите со кои ќе се кандидира за претседател како надпартиски...

Узунов Бобан / 23 февруари, 2019 18:16