Мукоски и колегите беа пуштени од притвор и стигнаа да формираат став за поддршка за уставните измени, за Ченто, Јовановси и Илиевски се применува правдата на Заев

За Мукоски една, за Ченто, Јовановски и Илиевски сосема друга правда

Селективната репресивна правда и независно партиско судство на Заев, се покажаа на дело.  Откако се испазарија, трите поранешни...

Мартин Попоски / 28 октомври, 2018 9:37

Според потпретседателот на ВМРО - ДПМНЕ, Николоски, ослободувањето на тројцата пратеници само неколку часа пред гласањето уставни измени е поигрување со нивната судбина

Заев “тргува” со правдата по комунистички терк

Потпретседателот на ВМРО – ДПМНЕ, Александар Николоски смета дека судството и обвинителството во земјата се под целосна...

Мирко Бачиќ / 25 октомври, 2018 8:38

Откако Заев на "мала врата", со понудена амнестија, се обиде да ги "купи" пратеничките гласови на ВМРО - ДПМНЕ за уставни измени, се огласија уставобранителите

Уставобранителите, Дурловски, Дамовски, Јовановски не сакаат амнестија, бараат правда

Предводниците на граѓанската иницијатива “За заедничка Македонија” и обвинети за тероризам за настаните од 27 април,...

Мартин Попоски / 16 октомври, 2018 7:12

Правен преседан е и случајот за Движењето Беса

Беса: Власта ја зема правдата во свои раце за да ја потисне опозицијата

Се додека имаме власт која ја зема правдата во свои раце со цел потиснување на албанската опизиција далеку сме од членство...

admin@magazin / 29 јуни, 2018 18:28