„Затоа грижата и напорите кои ги вложуваме да обезбедиме афирмација и отворен простор за активно учество на ЛГБТИК+ заедницата остануваат наши патокази во градењето демократско општество кое практикува европски вредности и во кое има место за сите.

Ковачевски: Парадата на гордоста е едно од значајните демократски случувања

„Секој има право на почит, достоинство, прифаќање без предрасуди и еднакви можности за самореализација“, вели премиерот...

Катерина Крстиќ / 25 јуни, 2022 21:27

Почетната точка ќе биде во паркот „Жена-борец“, а по кратките поздравни говори ќе започне протестниот марш по скопските улици. Настанот во вечерните часови ќе заврши со културно-забавна програма на стадионот на АРМ во Градскиот парк.

Третата Парада на гордоста вечерва во Скопје

– Националната мрежа против хомофобија и трансфобија денеска ја организира Парадата на гордоста во Скопје, под мотото „Излези...

admin@magazin / 10:07

Тони Ангеловски портпаролот на Министерството за внатрешни работи, нагласи дека се преземаат сите мерки за сè да помине во најдобар ред и дека МВР ќе санкционира какви било инциденти.

Дел од министрите и пратениците на чело на Парадата на гордоста!

Како што соопштија Прајд активисти од организацискиот одбор на денешната прес конференцијата, дел од министрите и пратениците...

Перо Милчин / 23 јуни, 2019 16:21