Претседателот Пендаровски информираше вчера дека  ја потпишал одлука за преименување на војската.

НЕМА ВЕЌЕ АРМ: Ова е новото име на македонската армија

АРМ замина во историјата, новото име на македонската армија е Армија на Република Северна Македонија. Претседателот Пендаровски...

Валерија Петрова / 4 јули, 2019 15:11

"Македонска фаланга" и "Тодор Александров" се бришат како називи на катните гаражи во Скопје, Шилегов на скопјани, по загадувањето им ги претставува "26-ти Јули" и "Беко"

Град Скопје како најзагаден во светот, ќе ги преименува катните гаражи

Откако Петре Шилегов ги “реши” енормното загадување на воздухот, сообраќајниот хаос, отпадот кој го има на секој агол...

Мартин Попоски / 6 ноември, 2018 5:58

,,Браство Единство,, ќе се вика ,,Пенестија ,, а гимназијата ,, Здравко Чочковски,, во ,,28 ноември,,

Се преименуваат две училишта во Дебар

Советот на општина Дебар на својата денешна седница донесе одлука со која се дава согласност за преименување на деветоилетката...

Данаил Михајловски / 4 октомври, 2018 17:00