Како што изјави тој сепак се надева дека лидерите на ЕУ ќе дадат зелено светло за отворање на преговорите со Северна Македонија.

Заев: Ако ЕУ не донесе одлука за преговори, значи дека не го почитува и го казнува Преспанскиот договор

Премиерот Зоран Заев во изјава за српската новинска агенција Танјуг истакна дека ако Европската Унија не донесе одлука...

Катерина Крстиќ / 16 октомври, 2019 18:50