Гласањето започна денеска

Близу 1000 набљудувачи, странски новинари и преведувачи акредитирани за следење на Претседателските избори

Вкупно 942 набљудувачи, странски новинари и преведувачи се акредитирани за следење на Претседателските избори на 24 април. Како...

Калина Мартинска / 20 април, 2024 11:20

Наместо да спроведуваат избори и тие сакаат да празнуваат

Не сакаат да го спроведуваат гласањето, сакаат да празнуваат: Административците креваат раце од изборите

Државните административци сакаат да си спојат слободни денови за првомајските и велигденските празници па се откажуваат...

Калина Мартинска / 16 април, 2024 17:21

Продолжува предизборната кампања

Големи ветувања, граѓаните мерат – кој ќе вистински ќе се бори за Македонија

Предизборната кампања за Претседателските избори денеска продолжува со презентација на програмите на кандидатите на митинзи,...

Калина Мартинска / 5 април, 2024 11:48

Утре во Куманово ќе се гласа на 167 избирачки места, а гласачкиот материјал веќе е соодветно обезбеден на избирачките места.

Гласање во Куманово: 134 болни и изнемоштени лица денека ќе го остварат правото на глас!

Денеска вкупно 134 болни и изнемоштени лица ќе го остварат правото на глас во вториот круг од претседателските избори. Потпретседателот...

Рејхан Бајрами / 4 мај, 2019 12:36