Го слават жените за полесно да раѓаат и одгледуваат деца. Тие кои немаат деца на овој ден се молат да добијат.

Утре е големиот празник „Пречиста“, на помош да биде, за многу здравје и нови рожби во домовите

Воведување/Воведение во Храмот на Пресвета Богородица (познат и како Пречиста) — христијански празник кој го чествува библискиот...

Сара Фемина / 3 декември, 2020 18:03

Серадосно подготвувајќи се за еден од најголемите празници Рождеството на Пресвета Богородица, со особена радост сетринството на нашата обител ве поканува молитвено да го прославиме денот на почетокот на нашето спасение.

Соопштение по повод манастирската слава: Започнаа богослужбите по повод празникот Мала Богородица!

Соопштение по повод манастирската слава! Преку безживотната утроба, се раѓа Мајката на животот, плачот на прамајката во радост...

Стојче Бушин / 20 септември, 2020 20:25

Евангелистите сведочат дека праведните Јоаким и Ана долго немале деца. Го молеле Бога да им даде рожба ветувајќи му дека ќе му ја посветат нему, односно ќе ја дадат да му служи во храмот.

Денеска е Пречиста: Мајките кои немаат деца се молат за нив, ова никако не смеете да го правите денес

Денес се празнува Воведение на Пресвета Богородица во храмот, што народот го вика Света Пречиста или само Пречиста. Спаѓа...

Весна Петровска / 4 декември, 2019 9:43