Моите чеда, сите поседуваат талент за глума.. но ги советував да не тргнуваат по тој пат, неизвесност, зашто многу е тешко да бидеш артист а да не добиеш слава.

Интервју со Лазар Бараков за Магазин: Додека родителите мислеа дека студирам медицина, јас го снимив првиот филм!

Македонскиот актер и омилениот лик од народните приказни Лазар Бараков, во интервју за Магазин открива интересни детали...

admin@magazin / 3 април, 2022 10:15

Ќерката на Ѓорѓи и Шенка, професорката Катерина Колозова, денес се огласи на својот профил на социјалните мрежи и сподели непријатна случка!

Ова е убавата Катерина, ќерката на Ѓорги и Шенка Колозови: Наскоро се навршуваат 17 години од смртта на познатиот македонски актер!

Многумина го нарекуваат последниот цар на Македонија, а тоа е Ѓорѓи Колозов еден од најпознатите глумци во нашата држава....

Владо Марин / 13 октомври, 2020 17:36

Како дете ги обожавав приказните. Немаше приказна што ја немав гледано и снимено на видео лента. Ги знаев сите реплики напамет.

ВЛАДО ДОЈЧИНОСКИ ЗА МАГАЗИН: За успехот треба да одвоите време и да учите од подобрите од вас!

Познатиот македонски актер Владо Дојчиноски, познат по своите улоги во македонските народни приказни, во искрено интервју...

admin@magazin / 27 март, 2020 21:21